Nyitókép: SITA/Diana Černáková

 

A kisvállalkozóknak az év elején kiküldött magas előlegszámlák bűnösei Richard Sulík volt gazdasági miniszter, államtitkára, Karol Galek (mindketten SaS), valamint az Árszabályozási Hivatal (ÚRSO) – jelentette ki Robert Fico, az ellenzéki Smer-SD elnöke pénteken, miután ismételten nem sikertelenült megnyitni a parlament rendkívüli ülését.

 

Utalt arra a levélre, amelyet Galek tavaly júniusban küldött Andrej Jurisnak, az ÚRSO elnökének. Ebben a gazdasági minisztérium nevében arra kérte az ÚRSO-t, hogy a referencia-időszakot, amelyért a 2023-as évre az áramszolgáltatóknak áramot kellett volna vásárolniuk, helyezzék át augusztusra és szeptemberre.

 

„Ezek a csalók a gazdasági minisztériumban azt javasolták és kérték az ÚRSO-tól, hogy – az árlistával és egyebekkel kapcsolatban – 2022 harmadik negyedévének utolsó két hónapját, azaz augusztust és szeptembert kövessék, amikor a tőzsdén a villamos energia 600 euró volt megawattóránként. Mi ez? Szabotázs? Hogyan tudja valaki azt tanácsolni a hivatalnak, hogy a 600 eurós tőzsdei árfolyam alapján állapítsa meg az árakat, amikor ezt pontosan tudniuk kellett?”

 

 hirdetes_300x300  

– hangzott Fico bírálata.

 

Szerinte az Árszabályozási Hivatal tiltakozás helyett követtek ezeket az utasításokat, így a szolgáltatók drága áramot vásároltak, és ez alapján magas előlegszámlákat küldtek ki.

 

„Tehát egyértelmű bizonyítékaink vannak arra, hogy Sulík, államtitkára, Galek és az ÚRSO felelős a magas előlegekért”

 

– tette hozzá a Smer-SD vezetője.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.