Nyitókép forrása: rtvs

 

Veronika Remišová (Za ľudí) megbízott miniszterelnök-helyettes szerint a szombati népszavazás volt „a Smer eddigi legdrágább választási kampánya, amelyet a lakosok zsebéből fizettek”. A politikus erről a közmédia 5 perc múlva 12 című műsorában beszélt.

 

Mindezt a referendum eredményére hivatkozva jelentette ki, mert a részvételi arány mindössze 27,25 százalékos volt. Az érvényességi küszöb Szlovákiában 50 százalék +1 szavazat.

 

Juraj Blanár, a Smer második embere szerint épp az ellenkezője igaz.

 

 hirdetes_300x300  

„Az eredmény önmagáért beszél. A referendumon részt vevők 98 százaléka, igennel szavaztak [az előrehozott választásokra]”

 

mondta, hozzátéve, hogy az emberek egyértelműen kifejezték elégedetlenségüket Eduard Heger megbízott kormányfő kabinetjével szemben.

 

A Smer továbbra is minél hamarabb előrehozott választásokat szeretne, és ragaszkodik a júniusi időponthoz – ahogy a HLAS és a Republika is.

 

Remišová azzal érvelt, hogy nem kell megkönnyíteniük a Smer visszatérését a hatalomba.

 

Megjegyezzük, hogy ha csak szeptember végén lesznek előrehozott választások, akkor a megbuktatott kormány lényegében 9 hónapon keresztül regnál majd, ami példa nélküli Szlovákia történetében. Ráadásul ismét komoly politikai harcok alakulhatnak ki a költségvetés körül, nem beszélve arról, hogy augusztus, szeptember és október az energiaellátásban is próbatételt jelentő hónapok lesznek.

 

Körkép.sk, rtvs

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!