Nyitókép forrása: SITA/Diana Černáková

 

A választók ötöde lenne hajlandó Eduard Heger pártjára szavazni, ha lenne ilyen. Ez derül ki az IPSOS friss felmérésből, amelynek részleteit a Denník N közölte.

 

Az egyelőre csak egy esélyes lehetőség, hogy Heger távozik az OĽANO-ból, és saját pártot alapít, ám az elmúlt hetekben egyre több szó esett róla. Azt sem zárták ki, hogy összefogna Mikuláš Dzurindával vagy a KDH-val

 

A felmérés szerint a választók 22 százaléka lenne hajlandó szavazni egy Heger-féle pártra. Fontos körülmény, hogy a legtöbb szavazót épp az OĽANO-tól vinné el: a párt választóinak 84 százaléka fontolóra venné, hogy Heger pártjára szavazzon át. A KDH-nak sem lenne oka az örömre, az ő választóiknak 69 százalékát érdekelné a lehetőség, a Za ľudí esetében pedig a választók 52 százalékát.

 

 hirdetes_300x300  

A felmérés szerint Heger a legtöbb támogatót a mérséklet liberális választók körében tudná megszerezni.

 

Érdemes azonban kiemelni, hogy a kérdés a felmérésben arra vonatkozott, hogy fontolóra vennék-e. Egy még nem létező, így tartalmilag is csak pusztán elméleti pártról ilyen felmérést készíteni elég sok bizonytalanságot rejthet. Nagy különbség van például aközött, hogy valaki mérlegelne egy ismeretlen célú pártra való szavazást, és hogy valaki preferálná az adott pártot, amelynek konkrét programja és retorikája van.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!