Nyitókép: rtvs

 

Megegyezett a kormány az ambuláns szektorral annak pénzügyi támogatásáról – jelentette be Eduard Heger átmenetileg megbízott pénzügyminiszter és kormányfő. Az állam erre a célra 283 millió eurót különített el.

 

A pénzt az általános orvosok és specialisták rendelőintézetei között osztják majd szét a tervek szerint. A megegyezés azt is jelenti, hogy az orvosok nem vezetnek be illetéket, amivel garantálják az egészségügyi ellátást a polgároknak.

 

„Az egészségügynek minden szlovák kormány számára nagy prioritásnak kell lennie épp abból az okból, hogy milyen nagy beruházási tartozása van az államnak. Azt akarjuk, hogy a polgáraink egészségesek legyenek és látjuk, hogy ahhoz, hogy minőségi egészségügyi ellátást tudjunk biztosítani számukra, még van mit behoznunk”

 

jegyezte meg Heger.

 hirdetes_300x300  

 

Vladimír Lengvarský átmenetileg megbízott egészségügyi miniszter hangsúlyozta, hogy még tervben van a gazdasági minisztériummal való tárgyalás arról, hogy miként biztosítsák azt, hogy a rendelőintézetek ne érezzék meg a megemelkedett energiaárakat. Szavai szerint az egész problémakört hétfőn kellene megoldaniuk.

 

A rendelőintézetek és a kormány közti megegyezés jelenleg még feltételes módú – jelezte a Járóbeteg-ellátást Nyújtók Szövetsége. A ZAP feltétele az ambuláns szektor árainak regulációja volt. Azt várják a pénzügyminisztériumtól és a gazdasági minisztériumtól, hogy a hétfői tárgyaláson megoldással álljanak elő.

 

További feltétel, hogy a rendelőintézetek felmondhassák a szerződéseket az egészségbiztosítókkal abban az esetben, ha a rendelőintézetek költségei váratlanul megemelkednek.

 

spravy.rtvs.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!