Közel 300 millió euróval támogatná be a kormány az orvosi rendelőket - Körkép.sk

Hirdetés (X)

politika

Közel 300 millió euróval támogatná be a kormány az orvosi rendelőket

Nagyjából megegyeztek a rendelőintézetek a képviselőkkel.

Nyitókép: rtvs

 

Megegyezett a kormány az ambuláns szektorral annak pénzügyi támogatásáról – jelentette be Eduard Heger átmenetileg megbízott pénzügyminiszter és kormányfő. Az állam erre a célra 283 millió eurót különített el.

 

A pénzt az általános orvosok és specialisták rendelőintézetei között osztják majd szét a tervek szerint. A megegyezés azt is jelenti, hogy az orvosok nem vezetnek be illetéket, amivel garantálják az egészségügyi ellátást a polgároknak.

 

“Az egészségügynek minden szlovák kormány számára nagy prioritásnak kell lennie épp abból az okból, hogy milyen nagy beruházási tartozása van az államnak. Azt akarjuk, hogy a polgáraink egészségesek legyenek és látjuk, hogy ahhoz, hogy minőségi egészségügyi ellátást tudjunk biztosítani számukra, még van mit behoznunk”

 

SJE Nyílt nap

jegyezte meg Heger.

 

Vladimír Lengvarský átmenetileg megbízott egészségügyi miniszter hangsúlyozta, hogy még tervben van a gazdasági minisztériummal való tárgyalás arról, hogy miként biztosítsák azt, hogy a rendelőintézetek ne érezzék meg a megemelkedett energiaárakat. Szavai szerint az egész problémakört hétfőn kellene megoldaniuk.

 

A rendelőintézetek és a kormány közti megegyezés jelenleg még feltételes módú – jelezte a Járóbeteg-ellátást Nyújtók Szövetsége. A ZAP feltétele az ambuláns szektor árainak regulációja volt. Azt várják a pénzügyminisztériumtól és a gazdasági minisztériumtól, hogy a hétfői tárgyaláson megoldással álljanak elő.

 

További feltétel, hogy a rendelőintézetek felmondhassák a szerződéseket az egészségbiztosítókkal abban az esetben, ha a rendelőintézetek költségei váratlanul megemelkednek.

 

spravy.rtvs.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!

Kommentek

Hirdetés (X)

Kövessen minket