Nyitókép forrása: SITA/Diana Černáková

 

A képviselők nem szavazták meg a kedden kezdődő 81. parlamenti ülés programját, így azt Boris Kollár házelnök elnaponta. Ugyanakkor rendkívüli ülést hív össze délutánra, amelynek egyetlen pontja az előrehozott választásokról szóló szavazás lesz. Továbbra is úgy lesz, hogy a képviselők délután 17:00-kor döntenek majd arról, májusban, júniusban vagy szeptemberben legyenek-e az előrehozott választások. A volt kormánykoalíció továbbra is kitart a szeptember mellett.

 

Robert Fico és a 27 képviselővel rendelkező Smer kedden délután jelezte, hogy biztosan nem fogja támogatni a szeptember 30-i dátumot, pártja továbbra is májusi vagy júniusi időpontot követel. Szerinte egy olyan kormány, amelytől a parlament már megvonta a bizalmat, nem kormányozhat még hosszú hónapokon keresztül.

 

Fico azt állítja, hogy mivel az ideiglenes megbízott kormány nem fogadhat el bizonyos törvényeket (mivel demisszióban van), azokat képviselői javaslatokként terjesztik elő a parlamentben, ami alkotmányellenes. Állítása szerint a javaslatok között szerepel a Kelet-szlovákiai Energetika tulajdonrészének eladása is.

 

 hirdetes_300x300  

Körkép.sk, teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!