Nyitókép: SITA/Diana Černáková

 

Az SaS pártnak és elnökének, Richard Sulíknak kell köszönetet mondani a következő hónapok őrületéért és az állam teljes pusztulásáért – közölte a Hlas-SD párt az előrehozott parlamenti választások szeptemberi időpontjának jóváhagyására reagálva.

 

„Az SaS segített abban, hogy bizalmatlanságot szavazzunk Eduard Heger és Igor Matovič inkompetens kormányával szemben. Most pedig az SaS betonozta be nekünk szeptember végéig ezt az inkompetens kormányt”

 

– mondta Peter Pellegrini, a Hlas-SD vezetője.

 

 hirdetes_300x300  

A Hlas-SD elnöke szerint Szlovákia a történelem legnagyobb válságában van, az emberek napról napra szegényebbek, a leváltott kormány pedig mandátum és jogkörök nélkül csaknem egy évig lesz még hatalmon.

 

„Ez a demokrácia abszolút semmibevétele, az emberek szembeköpése”

 

– tette hozzá.

 

A Hlas-SD júniusi választási dátumot javasolt, ami elegendő időt adott volna az államapparátusnak az előrehozott választásokra való felkészülésre.

 

„Csak az SaS szavazatai hiányoztak ennek az időpontnak a jóváhagyásához. Ahelyett, hogy felelősséget vállaltak volna Szlovákia lakossága iránt, jóváhagytak három vaskos fizetést a leköszönő parlamenti képviselőknek és minisztereknek, három és fél millió eurót a politikai pártoknak az államtól, a bűnüldöző hatóságoknak a lehetőséget, hogy továbbra is vadásszanak az ellenzékre, és elegendő időt biztosítottak az új politikai pártok megalakulására”

 

– konstatálta Pellegrini, hozzátéve, hogy az SaS a politikai pártok érdekét helyezte előtérbe az emberek érdekei helyett, és „elveszítette a jogot arra, hogy valaha is a szájára vegye a felelősség szót”.

 

SITA

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!