Nyitókép: tvnoviny.sk

 

Robert Kaliňák korábbi belügyminiszter (Smer-SD) és Juraj Šeliga parlamenti képviselő (Za ľudí) voltak vasárnap a Markíza televízió vitaműsorának vendégei.

 

Mint arról korábban beszámoltunk, Kaliňákot hétközben megvádolta a NAKA azzal, hogy megvesztegette František Imreczét, a Pénzügyőrség korábbi vezetőjét. Imrecze vallomásai szerint „kiegyenlítették” a hivatalos fizetését.

 

Kaliňák egyértelműen elutasítja az ellene felhozott vádat.

 

 hirdetes_810x300  

„Nevetséges, hogy valakinek pluszban fizessenek azért, mert végzi a munkáját”

 

mondta a korábbi belügyminiszter.

 

Vitapartnere, Juraj Šeliga elmondta, attól tart, hogy Maroš Žilinka főügyész ebben az esetben is előhúzza majd a 363-as paragrafust, és ezzel lezárják az ügyet.

 

„A bűnösségről és ártatlanságról a bíróságnak kell döntenie, nem Žilinka úrnak”

 

mondta a politikus, aki arra is reagált, hogy mi a véleménye a rendőrfőkapitány szavairól. Hamran ugyanis még októberben egy televíziós műsorban nem tudta egyértelműen kizárni, hogy a legközelebbi parlamenti választásokon indulna.

 

Šeliga szerint ez egyáltalán nem standard, „ha politikai karriert akar csinálni, akkor távozzon a rendőrség éléről” – fogalmazott.

 

Szóba került az is, hogy Lenka Wittenbergerová, a Pénzügyőrség korábbi vezetője még 2021-ben elismerte, hogy korrumpálódott. Egy samponos táskában 50 ezer eurót talált. Kaliňák szerint nincs szó korrupcióról ebben az esetben, mert a pénzt a funkciójából való távozása után kapta.

 

„Örülök, hogy Fero Imrecze idején csökkent az adójuk, de azt, hogy ő és mások tíz milliót vettek el, tényleg nem vettem észre. Más dolgom volt”

 

mondta a korábbi belügyminiszter, aki a műsorban nem zárta ki azt sem, hogy ismét visszatér a politikába.

 

„A törvénytelen megvádolásokkal berángattak a politikai harcba, tehát ebben a pillanatban nem tudom kizárni”

 

mondta Kaliňák, majd hozzátette, hogy nem az övé lenne a második hely a Smer listáján.

 

Juraj Šeliga, aki jelenleg a Za ľudí alelnöke, a műsorban nem zárta ki a Mikuláš Dzurinda Modrá koalícia nevű projektjével való együttműködést abban az esetben, ha ez segít legyőzni a Smert.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!