Nyitókép: SITA/Branislav Bibel

 

Jaroslav Naď (OĽaNO) ideiglenesen megbízott védelmi miniszter nem tudja magát elképzelni a Kereszténydemokrata Mozgalom (KDH) jelöltlistáján. A Plus 7 dní című hetilap Kiterített lapok (Karty na stôl) című műsorban a továbbiakban kifejtette, a KDH témájában Igor Matovičcsal, az OĽaNO elnökével tud azonosulni.

 

„Igorral azonosulok, a KDH többször is éppen azért nem került be a parlamentbe, mert meggondolatlanok voltak, és maguk akartak erőszakkal elmenni a választásokig. Mindig négy százalék felett teljesítettek, de merem állítani, hogy most még kevesebbet fognak kapni, ha önállóan vágnak neki a választásoknak. Ebből a pozícióból a Szlovák Köztársaság ideiglenesen kinevezett miniszterelnökének, Eduard Hegernek (OĽaNO) a jelöltlista második helyét felajánlani nem megfelelő ajánlat, és úgy gondolom, hogy Heger nem fog erre pozitívan reagálni”

 

– mondta Naď.

 

 hirdetes_810x300  

Naďnak és Hegernek saját terve van

 

Hozzátette: bármit is ajánl a KDH elnöke, Milan Majerský Hegernek vagy bárki másnak, a nap végére nem biztos, hogy „átmegy”.

 

Az ideiglenesen kinevezett védelmi miniszter azt is kifejtette, Heger nagyra értékeli a KDH ajánlatát, de inkább abban látja a kiutat, hogy a mozgalom összefog a konzervatív erőkkel, hogy ne veszítsenek feleslegesen szavazatokat.

 

„A KDH dölyfössége azzal kapcsolatban, hogy ők egyedül akarnak nekivágni a választásoknak, amivel ismét szavazatot fognak veszíteni, felelőtlen, szükségtelen és magának a KDH-nak is rossz. Nagyon sok ember van ebben a mozgalomban, akiket személy szerint tisztelek, és úgy gondolom, jó lenne, ha bekerülnének a politikába. De előbb össze kellene fogniuk”

 

– konstatálta Naď.

 

Hozzátette ugyanakkor, hogy Eduard Hegerrel megvan a saját elképzelésük és tervük, amit a megfelelő időben részletesebben is bemutatnak.

 

„Nem jó, ha a demokratikus választók szavazata kárba veszik. Minden más az elkövetkező napokban és hetekben jön”

 

– mondta.

 

Dzurindával nem beszéltek

 

Jaroslav Naď a műsorban továbbá azt nyilatkozta, hogy a jelenleg Kék Koalícióban ténykedő Mikuláš Dzurindával egyelőre nem beszéltek egy esetleges csatlakozásról.

 

„Arra koncentrálok, hogy összehozzuk a dolgokat Hegerrel, és alig várom az együttműködésünket. Ő egy természetes vezető”

 

– tette hozzá Naď.

 

SITA/Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!