Nyitókép forrása: SITA/Úrad vlády SR/Ľuboš Bilačič

 

Eduard Heger megbízott kormányfő a Facebookon állt ki Rastislav Káčer külügyminiszter mellett, aki nemrég alaptalanul azzal vádolta meg Magyarországot, hogy területi igényei lesznek tíz éven belül Szlovákiával szemben. Bár Káčer azt állítja, hogy csak a magyar kormánynak szólt a kritikája, területi igények emlegetése nemzetek közötti konfliktusra utal, így a célzás egyértelműen Magyarország és a magyar kisebbség elleni politikai támadás volt. Ennek ellenére Eduard Heger kormányfő teljes bizalmáról biztosított a külügyminisztert.

 

„Rasťa Káčer kijelentései kérdéseket vetnek fel, de a miniszter teljes bizalmamat élvezi. Egyike a legtapasztaltabb diplomatáinknak. Munkáját Oroszország Ukrajna elleni háborújának összetett időszakában látja el”

 

fogalmazott.

 

Majd azzal folytatta, hogy mindezek után azért jó kapcsolatokra törekszik Magyarországgal:

 hirdetes_300x300  

 

„Jó kapcsolatokra törekszünk a szomszédainkkal, így Magyarországgal is. A politikusok jönnek-mennek, az országok maradnak”

 

írta a Facebookon.

 

Heger a fenti kijelentésekkel gyakorlatilag zöld utat adott annak, hogy a liberális politikusok beemeljék a magyarellenességet a választási kampányba.

 

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!