Nyitókép: TA3/reprofotó

 

Milan Krajniak (Sme rodina) munka-, szociális- és családügyi miniszter azt állítja, hogy soha nem szüntették meg az „ingyenebédet”, hanem megadták az embereknek a lehetőséget arra, hogy az adóbónusz vagy az étkezési kedvezmény közül válasszanak. Hozzátette: az ingyenebéd nem populista döntés.

 

„Hála Istennek, hogy megadtuk ezt a lehetőséget, mert itt volt a koronavírus, és akkor nem működtek az iskolai menzák. Most még jobban kibővítjük azokat a lehetőségeket, amelyek itt voltak”

 

– mondta a munkaügyi miniszter a TA3 Politikában c. vasárnapi vitaműsorában.

 

 hirdetes_810x300  

Szerinte az egyetlen érv ez ellen az intézkedés ellen az lenne, ha nem lenne rá pénz a költségvetésben.

 

„Csak az én fejezetemben 900 millió eurós tartalékunk van az emberek megsegítésére az infláció idején. A miniszterelnök tud róla, nem tudom, miért fejezte ki magát úgy, ahogy tette”

 

– mondta Krajniak.

 

Eduard Heger nem értett egyet az ingyenebéd jóváhagyásával. „Nem tudtam beleegyezni egy olyan intézkedésbe, amely növeli a kiadásokat, és nem biztosítja azok anyagi fedezetét” – jelentette ki.

 

Heger nem ért egyet az “ingyenebéd” újbóli bevezetésével

 

 „Nagyon jól tudja, hogy megállapodtunk abban, hogy módosítjuk a szabályozott vállalkozásoktól származó illetékekről szóló törvényt oly módon, hogy 100 millió euróra tegyünk szert. Ez furcsának tűnik számomra, de nem kommentálom, tekintve, hogy ő a miniszterelnök abban a kormányban, amelyben én ülök. Lehet, hogy a miniszterelnöknek más feladatai voltak, és ezt nem vette észre”

 

– reagált Krajniak.

 

Ugyanakkor a televízióban gratulált feleségének, hogy 25 évet kibírt vele, és reméli, hogy még 25 évig kitart mellett. Ezt azzal indokolta, hogy ma van a házasság nemzetközi napja. Krajniak vitapartnere, a smeres Ladislav Kamenický szintén köszöntötte feleségét, majd hozzátette, hogy az ingyenebédet a Smer „zászlóshajójának” tartja. „Ez csak a smeres szociálpolitika megerősítése” – jelentette ki.

 

A MiG-29-esek átadása

 

Milan Krajniak szerint a MiG-29-es vadászgépek esetleges odaadása Ukrajnának komoly dolog, amelyet alaposan át kell gondolni és egyeztetni kell a szövetségesekkel.

 

„Ha a V4-ek egyetértenek vele, beszélhetünk róla. Nem tartom szerencsésnek, hogy egy ilyen kérdést pénteken egy sajtótájékoztatón nyissunk meg”

 

– mondta a TA3 nűsorában.

 

„Eddig minden alkalommal, amikor ilyen kérdésről beszéltünk, összehívtuk a biztonsági tanácsot, és megszületett a döntés. Ezt alaposan át kellene gondolnunk” – szögezte le.

 

A Smer rendkívüli ülést hívott össze a MiG-ekkel kapcsolatban. „Ha ennyire működésképtelenek ezek a gépek, akkor miért küldjük őket Ukrajnába?” – tette fel a kérdést a vitában Ladislav Kamenický (Smer). „Hol van ma az S-300-unk? Létezik vagy megsemmisítették?”

 

 „Kínosan érzem magam, amikor a Smert hallgatom arról, hogy a béketeremtő kezdeményezésekről beszél, és bírálja az Oroszországgal szembeni szankciókat, amelyeket maga vezetett be”

 

– mondta neki Krajniak.

 

„Zavarba ejtő, amikor látom a „államjogi sajtóikat”, miközben tudom, hogy mindig meghallgatták a nagyhatalmak véleményét. Nekik köszönhetően kétszer is terroristákat hoztunk haza Guantánamóból, hogy elmehessenek fotózkodni a Fehér Házban”

 

– tette hozzá a megbízott munkaügyi miniszter.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!