Nyitókép forrása: SITA/Jana Birošová

 

Senki nem lepődhet meg azon, hogy Rastislav Káčer külügyminiszter „nyelvezete nem diplomatikus”, de „nagy spekuláció”, amit állít – mondta Jaroslav Naď (OĽANO) védelmi miniszter a Rádio Expres politikai műsorában a külügyminiszter múlt heti magyar revízióval kapcsolatos, nagy botrányt kavaró kijelentéseiről.

 

„[Káčer] arról ismert, hogy nem olyan diplomatikus nyelvezetet használ, mint amilyet más használna, és ez egyikünket sem lepheti meg. A kijelentéseit követő lépések Gyimesi György egyéni kampányfogása”

 

mondta Naď a műsorvezető kérdésére reagálva, majd hozzátette, hogy neki kifejezetten jó személyes és szakmai kapcsolata van a magyar védelmi miniszterrel, Szalay-Bobrovniczky Kristóffal, és a két ország védelmi minisztériumainak együttműködése kiváló színvonalú.

 

Az atlantista Naď azonban elutasította azt a felvetést, hogy kijelentései miatt Káčernek távoznia kellene a külügyminiszteri székből. Káčer állításairól pedig – miszerint titkosszolgálati aktái vannak Magyarország esetleges Szlovákiával szembeni területi követeléseiről – azt mondta, hogy azok „nagy spekulációk”.

 hirdetes_300x300  

 

„Én tudom, hogy a kapcsolataink jók, és remélem, hogy azok is maradnak, és a védelmi területen kifejezetten kiválóak”

 

mondta.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.