Nyitókép forrása: SITA/Branislav Bibel

 

Igaz, hogy a Szövetség elnökével volt egy húszperces, négyszemközti megbeszélésem, és kaptam egy nem hivatalos felkérést valamire, de hivatalos ajánlatot egyelőre nem kaptam, így nincs is mire válaszolnom – jelentette ki Gyimesi György (OĽANO) parlamenti képviselő portálunk azon kérdésére, hogy kapott-e felkérést a Szövetség-Aliancia parlamenti listáján való indulásra, és mi az álláspontja ennek lehetőségével kapcsolatban.

 

„Igaz, hogy a Szövetség-Aliancia elnökével volt egy húszperces, négyszemközti megbeszélésem, és kaptam egy nem hivatalos felkérést valamire, de mivel ez nem hivatalos beszélgetés volt, nem árulhatok el részleteket”

 

mondta. Később hozzátette:

 

„Hozzátenném, hogy vannak olyan ajánlatok, amelyeket szándékosan úgy fogalmaznak meg, hogy ne lehessen őket elfogadni. És lehet olyan ajánlatokat is megfogalmazni, amelynek a célja egybevág a párt céljaival: elérni az 5 százalékos parlamenti küszöböt, és intézményi képviselet biztosítani a törvényhozásban”

 

 hirdetes_810x300  

fogalmazott, majd elmondta, hogy az ajánlat, amit a Szövetség-Aliancia elnöke, Forró Krisztián nem hivatalosan felkínált, nem a második típusba tartozott.

 

A Körkép.sk szerette volna azt is megtudni Gyimesitől, hogy hogyan értékeli azt, hogy a Most-Híd platform Solymos László, Rigó Konrád és Agócs Attila részéről „elfogadhatatlanak” nevezte őt. Pontosabban a lehetőségét annak, hogy felkerüljön a Szövetség-Aliancia parlamenti jelöltlistájára.

 

„Egyáltalán nem gondolom, hogy a Most-Híd platform egésze elutasítana engem. Engem csak pár politikus utasít el, mert értékrendbeli és következetes politikát folytatok, és a hétköznapi emberek érdekeit képviselem. Nem pedig az oligarchák, gazdasági csoportok vagy a liberális-progresszív körök érdekeit”

 

mondta.

 

Mint ismert, a Szövetség MKP platformja Taksonyban tárgyalt a választásokra való felkészülésről. Ennek kapcsán döntés született arról, hogy a 150 fős jelöltlistán az MKP-t megillető 75 helyből hármat felkínálnak párton kívüli függetleneknek. Kérdésünkre, hogy el tudják-e képzelni köztük Gyimesi György szereplését is, Berényi József platformelnök és Forró Krisztián pártelnök nem nyilatkozott elutasítóan.

 

Hogy pontosan milyen helyen is szerepelhetne Gyimesi, azzal kapcsolatban nem kívántak nyilatkozni.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 5 olvasónak tetszik ez a cikk.