Nyitókép forrása: SITA/Branislav Bibel

 

A parlamentnek és nem a kormánynak kellene dönteni a szlovák MiG-29-esek Ukrajnának történő átadásáról – jelentette ki Jaroslav Naď (OĽANO) megbízott védelmi miniszter. Ez a véleménye Viliam Karas megbízott igazságügyi miniszternek is, aki nagyobb jogbiztonságot lát abban, ha a döntést végül a parlament hozza meg.

 

A védelmi miniszter megismételte, hogy abban az esetben, ha újabb rendkívüli ülésre kerül sor a MiG-ek kapcsán, részt fog venni rajta.

 

„Nem tudom, hogy a képviselők hozzájárulnak-e, hogy az ülésre sor kerülhessen, de én kész vagyok rajta részt venni”

 

mondta Naď. A rendkívüli ülésre elvileg csütörtökön kerülhet sor. Naď úgy véli, kár lenne, ha Szlovákia nyakán maradnának a szovjet gyártmányú gépek. Azt ugyanakkor kizárta, hogy a szerdán esedékes kormányülésen a MiG-ekről is szó lesz.

 hirdetes_300x300  

 

Karas a kérdés kapcsán annak a meggyőződésének adott hangot, hogy a döntést a kormány is meghozhatná, de a jogbiztonság érdekében jobb lenne, ha a parlament határozna a kérdésben.

 

Naď szerint a MiG-ek átadását az SaS is támogatná, és mivel állítása szerint a HLAS korábbi feltételei is teljesülnek, ezért Pellegrini képviselőinek szavazatára is számít.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.