Nyitókép forrása: SITA/Diana Černáková

 

Peter Pellegrini, a HLAS elnöke pénteken felszólította Zuzana Čaputová államfőt, hogy függetlenül az előrehozott választások időpontjára gyakorolt hatásától, minél hamarabb nevezzen ki szakértői kormányt a jelenlegi, Eduard Heger vezette ügyvivő kormány helyére.

 

Pellegrini élesen kritizálta Eduard Heger megbízott kormányfőt, akit pénteken az államfő megbízott az egészségügyi minisztérium vezetésével is. Pellegrini felhívta a figyelmet, hogy Heger a kormány vezetése mellett (Igor Matovič lemondatásából fakadóan) a pénzügyminisztériumot és most már az egészségügyi minisztériumot is vezeti, miközben a külpolitikai irányt is próbálja képviselni, ráadásul a választások közeledtével saját pártot akar alapítani és kampányolni készül.

 

„Azt javasoljuk az államfőnek, hogy ha vár is még egy kicsit, de készüljön fel egy szakértői kormány kinevezésére, amely az előrehozott választásokig kormányoz majd. Nem arra gondolok, hogy ezzel nyomást gyakoroljon az előrehozott választások időpontjának korábbra hozása felé”

 

mondta Pellegrini. Szerinte Heger nem képes kezelni a válsághelyzeteket.

 hirdetes_300x300  

 

Az előrehozott választások kapcsán kijelentette, hogy nem lát sok esélyt a szeptember 30-i időpont megváltoztatására, és az egyetlen, aki ezen változtathat, az az SaS és elnöke Richard Sulík. Jelezte, hogy megpróbálja felvenni a kapcsolatot Sulíkkal, hogy változtassa meg véleményét és támogassa az előrehozott választások előbbre hozását június végére.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!