Nyitókép: TASR/reprofoto

 

Eduard Heger megbízott kormányfő mai sajtótájékoztatóján bemutatta az új pártját, amely a Demokraták (Demokrati) nevet viseli. Legmagasabb értékként a demokráciát, a szabadságot, az igazságosságot, a békét, a toleranciát, az együttműködést jelölte meg, illetve a tisztességen, szakértelmen és párbeszéden alapuló politikát.

 

A reformokról, az Ukrajnának nyújtott segélyekről, valamint az Európa-párti és atlantista együttműködésről is beszélt.

 

Eduard Heger pártja öt pillérét is bemutatta, melyek a következők: az egészséges Szlovákia, a művelt Szlovákia, a biztonságos és magabiztos Szlovákia, az erős régiók és a civil társadalom, valamint a legkiszolgáltatottabbakról való gondoskodás.

 hirdetes_300x300  

 

A sajtótájékoztatón rajta kívül jelenlegi kormányának négy minisztere is részt vett: Jaroslav Naď védelmi miniszter, Karel Hirman gazdasági miniszter, Rastislav Káčer külügyminiszter és Ján Budaj környezetvédelmi miniszter.

 

Jelen volt Andrej Stančík külügyi államtitkára és Michal Kiča, a környezetvédelmi minisztérium államtitkára is. A párthoz csatlakozik az Orange korábbi kommunikációs vezetője, Andrea Cocherová és a Spolu egykori tagjai, Andrea Letanovská volt képviselő és Pavel Nechala ügyvéd is.

 

A Demokraták elnöke Eduard Heger lesz, alelnökei pedig Jaroslav Naď, Andrea Letanovská, Andrea Cocherová és Miroslav Kollár. Az elnökség tagja Kristián Čekovský, Peter Markovič, Pavel Nechala, Vladimír Bilčík, Rastislav Káčer és Karel Hirman lesz.

 

„Azt szeretnénk, ha Szlovákia egy olyan ország lenne, ahol nemre, fajra, nemzetiségre és szexuális irányultságra való tekintet nélkül mindenki biztonságban érzi magát” – mondta Heger megnyitó beszédében. „Egy modern és sikeres Szlovákia víziója egyesített bennünket”

 

– tette hozzá.

 

Eduard Heger szerint a Demokraták „a középdemokrata párt alternatívája”, és elmondása szerint más demokratákkal is tárgyalnak.

 

„Mérsékelt centrista politikát kínálunk, amely nem fárasztja és nem osztja meg az embereket”.

 

„Garantálni kívánjuk az emberi jogok védelmét és az egyéni szabadság tiszteletben tartását. Szakértelmet kínálunk, és elutasítjuk a populizmust“

 

– mondta Heger.

 

A Demokraták nem hajlandók együttműködni a Hlasszal, a Smerrel és az ĽSNS-szel.

 

„Nem akarjuk azt, amit Fico és Pellegrini épített ide” – mondta Heger  hozzátéve, hogy nem fognak egy kormányban ülni olyanokkal, mint Pellegrini, Saková, Tomáš vagy Žiga.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!