Nyitókép forrása: 

 

Eduard Heger megbízott kormányfő a ma kezdődő EU-csúcson támogatni fogja a nukleáris energia felvételét a zöld infrastruktúrák közé (ez egyébként elsősorban francia érdek), az EU közös gázbeszerzési törekvését, és az úgynevezett Békealap 3,5 milliárd euróra történő emelését – ez az az alap, amelyből fegyverekkel látják el Ukrajnát az egyes tagállamok, Szlovákia is innen kapja az átadott fegyverekért járó uniós kompenzációt.

 

Heger egyúttal homályos utalást tett versenyképesség címén a belső égésű motorok kivonásának témájára, ahol Szlovákia inikább az ellenzők közé tartozik, de szokás szerint álláspontja puha (magyarul: a kormány ebben a kérdésben Németország és Olaszország politikai szélárnyékába áll be). Heger „olyan feltételek kialakításáról” beszélt, amelyek mellett az autóipar újabb korlátozások nélkül működhet. Konkréta az Euro 7-es kibocsátási norma és a belső égésű motorok kivonása ellen nem foglalt állást.

 

Mint mondta, a zéró kibocsátású ipar „hatalmas lehetőség Szlovákia és autóiparunk számára. A szlovák kormány támogat minden ipari innovációt, és hatalmas tőke fog az EU-ból épp az ipari innovációba áramlani. Ma itt Szlovákia érdekét fogom képviselni, hogy Szlovákiába is érkezzenek innovációs beruházások”.

 

 hirdetes_300x300  

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!