Nyitókép: Demokrati/Facebook/screenshot

 

A Demokraták projekt kommunikációs szempontból felkészületlen – véli Miroslav Řádek, a trencséni Alexandra Dubček Egyetem politológusa. Mint a Plus 7 nap című hetilap Kiterített kártyák (Karty na stôl) című műsorában elmondta, ez a politikai projekt kapkodva jött létre, több időt igényelt volna, ezért is hiányzik belőle az olvashatóság.

 

Gyanús és működésképtelen párt

 

Szerinte a konzervatívok és liberálisok összefogásának alapgondolata „nagyon jó”, de egy párt létrehozásához több ideológiai konferencia, programkészítés, kommunikációs stratégia megalkotása szükséges.

 hirdetes_300x300  

 

„Ezek a dolgok hónapokig, ha nem évekig alakulnak. A Progresszív Szlovákiát például egy évig hozták létre, aztán még egy évet a választásokra való felkészüléssel töltöttek”

 

– mutatott rá a politológus. Řádek szerint a Demokratáknak még pártkongresszusuk sem volt, pedig kijelentették, hogy volt.

 

„Lehetséges, hogy rendkívüli titoktartás mellett zajlott, de ez nonszensz lenne”

 

– gondolja. Mint hozzátette, az arról folytatott eszmecsere, hogy hogyan és kivel merült fel a Demokraták megalapításának ötlete, az első napoktól kezdve azt mutatja, hogy ez a projekt „gyanús és működésképtelen”.

 

Naď rossz kommunikációs stratégiája

 

Řádek kitér arra is, hogy Jaroslav Naď (Demokraták) kinevezett védelmi miniszternek rossz kommunikációs stratégiája van, ami legutóbb a MiG-29-es vadászgépek Ukrajnának való átadása kapcsán mutatkozott meg.

 

Szerinte jó döntés volt, hiszen a MiG-ek elavultak voltak, ráadásul orosz szakemberek szervizelték őket, helyettük pedig Szlovákia korszerűbb berendezéseket kaphat.

 

Másrészt a politológus úgy véli, hogy ehhez a döntéshez durva kommunikációs hibák is társultak.

 

„A szlovák politika hétköznapi nézője is láthatja, hogy mind a kommunikációs nézőpont, mind a jelenlegi kormányzat politikai mechanizmusainak felállítása szerencsétlen. A kormány nem tanult meg kormányozni”

 

– értékelte Řádek.

 

SITA

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!