Nyitókép forrása: SITA/Diana Černáková

 

Az SaS számára a KDH elfogadható partner, Richard Sulík, a liberális elnöke pedig örül, hogy a kereszténydemokratáknak nem sikerült megállapodniuk a Záborská-féle keresztény konzervatív KÚ-val. Sulík szernit Záborská a parlamentben folyamatosa „mérgező támákkal” hozakodott elő.

 

Sulík erről a TA3 hírtelevízió V politike című műsorában beszélt, ahol vitapartnere Milan Majerský, a KDH elnök volt.

 

Majerský kijelentette, hogy a 2024-es elnökválasztáson a KDH saját jelölt akar állítani. Az SaS ezzel szemben Zuzana Čaputová jelenlegi államfőt fogja támogatni.

 

 hirdetes_810x300  

Sulík ismét megerősítette, hogy Ivan Korčok korábbi külügyminiszter ajánlatot kapott az SaS-től a listavezetői helyre, és a liberális pártelnöknek azzal sem lenne gondja, ha Korčok pártelnök akarna lenni.

 

A kiválasztott élelmiszerek árának befagyasztása kapcsán az SaS és a KDH elnöke egyetértett abban, hogy azt a Monopolellenes Hivatalnak kellene felügyelnie.

 

A vasárnapi boltzár kapcsán már nem volt meg az összhang, Majerský a szabad vasárnap mellett érvelt, Sulík a kiskereskedelmi láncok forgalmának csökkenésétől tart.

 

Mindkét politikus elutasította Igor Matovič (OĽANO) javaslatát, miszerint a választáson való részvételért a választópolgárok 500 eurós jutalomban részesüljenek.

 

Teraz.sk, körkép.sk

 

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!