Nyitókép: Tomáš Somr/SITA

 

Vladimír Mečiar volt szlovák miniszterelnök is szeretett volna ringbe szállni a választók szavazataiért az előrehozott parlamenti választásokon. Állítólag két megyei város polgármesterével vette fel a kapcsolatot.

 

A 80 éves szlovák exminiszterelnök továbbra is úgy érzi, hogy sok mindent kínálhat Szlovákiának. Zsolna és Trencsén polgármesterét azzal a javaslattal kereste meg, hogy hozzanak létre egy polgármesterekből álló politikai pártot – írja a SME.

 

Peter Fiabáne zsolnai polgármester ugyan találkozott vele, de elutasította a javaslatot. A második jelöltnél azonban még idáig sem jutott el.

 hirdetes_810x300  

 

„Nem láttam okot arra, hogy találkozzak vele. Még ha tudtam volna is, hogy miről fog szólni a vele folytatott találkozó, biztosan nem lett volna szükségem arra, hogy ilyen dolgokról beszéljek vele”

 

– mondta Richard Rybníček, Trencsén polgármestere a SME-nek.

 

Mečiar a tavalyi önkormányzati választások óta beszél erről a projektről, főleg az alternatív médiában. Az volt az elképzelése, hogy a választásokon legsikeresebb független jelöltekben rejlő szellemi és vezetői potenciált egyfajta régiópárt létrehozására használja fel. Ő maga is bevallotta, hogy több polgármestert is megkeresett, és úgy nyilatkozott, hogy nem kapott tőlük komolyabb kezdeményezést, bár néhányuknak tetszett az általa javasolt projekt.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!