Nyitókép: Pátria rádió, TA SR

 

Suttyomban, csak a kiválasztott médiumok jelenléte mellett jelentette be a Most-Híd vegyesplatform politikusa, a nemzetáruló Rigó Konrád, hogy beperelte Gyimesi Györgyöt.

 

Az OĽaNO magyar nemzetiségű politikusa ugyanis az egyik sajtótájékoztatón beteg embernek nevezte Rigó Konrádot. Rigó szerint ezzel Gyimesi túllépett egy határt, melynek betartását mindenkinek tiszteletben kell tartania. Rigó ezért a napokban polgári pert indított Gyimesi ellen.

 

A láthatóan feszült, ideges, folyamatosan a száját harapdáló Rigó egy előre megírt szöveget olvasott fel. Ebben többek között populizmussal vádolja politikai ellenfelét, miközben elkendőzte annak valós eredményeit. Ilyen eredmények például a táblatörvény, a Csemadok-törvény, a magyar űrlapok használatának kérdése, a szlovák nyelv oktatását idegen nyelvként lehetővé tevő új módszertan kérdése, stb. Gyimesi ezen eredményeit a Most-Híd más politikusai, illetve a Szövetség vezetői is elismerik, lásd Berényi József szavait.

 hirdetes_300x300  

 

Berényi: Nincs más esélyünk, csak Gyimesi

 

A nemzetáruló Rigó Konrád az őt ért sérelmeket arra használja fel, hogy platformja make up-ján javítson. Demokrata köntöst próbál erőltetni arra a pártra, amely a Robert Fico maffiakormányában való részvételével megszavazta a magyar himnusz betiltását. Rigó kottája a Progresszív Szlovákia vagy a Demokrati kottájájoz hasonlít leginkább, de ki hiszi ezt el neki?

 

Miközben Rigó a tettek szerint szeretné megítélni a politikust, ő maga már unja az áruló jelzőt. Csakhogy ezt a jelzőt pontosan azon tettek miatt ragasztották a választók a pártra, amiről most olyannyira szeretné elterelni a figyelmet.

 

Gyimesi reagált

 

Ami Gyimesi György részéről az ominózus sajtótájékoztatón Rigóval kapcsolatban elhangzott, az valóban tapintatlanság. Ezzel kapcsolatban megkeresésünkre Gyimesi elmondta:

 

„Korábban is már nyilvánosan jeleztem, hogy el tudom határolni a politikusi és az emberi státuszt. Sajnálom, ha Rigó Konrádot emberként megbántottam. A sajtó kérdésére jeleztem, hogy nem áll távol tőlem a bocsánatkérés. Ha erre Rigó Konrád válaszul a jogi utat választja, elfogadom a döntését”

 

– nyilatkozta a Körképnek Gyimesi György, aki azt is elmondta, hogy az egész ügyet Rigó Konrád választási kampánya részének tekinti.

 

Rigó Konrád lépése azért is álságos, mert az emberek együttérzését igyekszik kihasználni arra, hogy a Most-Híd szennyesét tisztára mossa. Vajon etikus-e mindez, hiszen attól függetlenül, hogy Gyimesi bocsánatot kér-e vagy sem, a Most-Híd korábbi bűnei, árulásai, mutatványai, nemzetellenes cselekedetei még ugyanolyan mértékű sérelmek.

 

A Most-Híd tevékenysége tehát rendkívül káros a felvidéki magyar közösségre nézve, ami ugyanolyan kártékony marad, függetlenül attól, hogy hogyan végződik Rigó és Gyimesi ügye.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 14 olvasónak tetszik ez a cikk.