Nyitókép: SITA/Diana Černáková

 

A Demokrati párt a Za ľudíval, a KDH-val, valamint Mikuláš Dzurinda exkormányfő alakulóban lévő projektjével, a Modríval is tárgyal, de ezek a pártok egyelőre nem akarnak együttműködést – állítja a Demokrati alelnöke és ideiglenesen kinevezett védelmi miniszter, Jaroslav Naď. Elmondása szerint egyes pártokkal az előválasztási koalíció létrehozásáról is beszélnek.

 

„A KDH-val és Mikuláš Dzurindával is tárgyalunk, de mindkét esetben úgymond a másik oldalon pattog a labda. Érdeklődésünket fejeztük ki, hogy különféle együttműködésről tárgyaljunk velük, de ők továbbra is azt mondják, hogy nem akarják, valakire valamit rákényszeríteni pedig nehéz. Szerintem ez felelőtlenség, amolyan hazárdjáték”

 

– mondta Naď a TASR-nek, utalva arra, hogy a parlamenti választásokon ismét szavazatvesztés fenyeget.

 

 hirdetes_300x300  

A Demokrati párt a Za ľudíval és a pártból távozó Juraj Šeligával, valamint Jana Žitňanskával is tárgyal.

 

„Mindenkivel találkoztunk, aki megkeresett bennünket. Ha valakivel még nem egyeztünk meg, annak az az oka, hogy a partner még nem állt készen arra, hogy konkrétumokról beszéljünk”

 

– tette hozzá Naď. Az egyesüléssel kapcsolatos alapvető döntéseket májusra várja.

 

A miniszter bírálja az új szubjektumok létrehozását.

 

„Értelemtelenül gyűjtik az aláírásokat, még akkor is, ha mindegyik fél tudja, hogy a nap végén, ha sikert akarnak elérni, egyesülniük kell valakivel. Csak tárgyalási pozíciót keresnek azzal, hogy hivatalosan létrehozzák magukat, amihez természetesen joguk van”

 

– nyilatkozta.

 

Más pártok képviselői is felkerülnek a Demokrati párt listájára, például a Šanca, amely minden bizonnyal összeolvad a Demokratival.

 

„Vannak pártok, akikkel egy esetleges koalícióról tárgyalunk, de még semmi konkrétumról nem született egyezség”

 

– zárta szavait.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!