Nyitókép: Most-Híd Fb oldala live, reprofoto

 

Egyre nagyobb arccal nyilatkozik a Most-Híd platform vezetője, a nemzetáruló Rigó Konrád. Úgy tűnik, mintha kezdettől fogva a magyar párt parlamenti bejutásának akadályozása lenne a feladata. Legutóbbi sajtótájékoztatóján lényegében az MKP korábbi elnökének mutatott ajtót.

 

Miközben tehát az MKP platform mindent megtesz annak érdekében, hogy maximalizálja a Szövetség-Aliancia parlamenti bejutási esélyeit, a magyarok helyett inkább a soviniszta, magyargyűlölő Káčer külügyminiszter mellett kiálló Rigó immár Berényi Józsefet is elzavarná a pártból. Nyilatkozta mindezt az MKP székházából, ahol irodája van, és ahol havonta felveszi több ezer eurós fizetését.

 

Az MKP platform vezetőjének bűne ugyanis Rigó szerint az, hogy az OĽaNO magyar nemzetiségű politikusával, Gyimesi Györggyel tárgyal az esetleges közös indulásról. Miközben Rigó szerint a Szövetség elvei összeegyeztethetetlenek azzal, amit Gyimesi György képvisel.

 hirdetes_300x300  

 

Hogy milyen elvekre gondol a korábbi maffiakormány kulturális államtitkára, aki saját családi tragédiájából is képes politikai ügyet kreálni, nem tudni.

 

Rigó mindenesetre úgy látja, hogy aki Gyimesivel tárgyal, az talán más helyen kíván politizálni, ami mindenki számára szabad opció.

 

„Nem állok ellent annak, ha valaki Gyimesi Györggyel akar politizálni. Megteheti. Ő az OĽaNO tagja, ami nagyon jó megoldás lehet azoknak, akik ezt így gondolják.”

 

Hogy mennyire népszerű Rigó Konrád és mennyire nem, jól illusztrálja, hogy szavai után inkább letiltotta az erről szóló videó alatt a hozzászólások lehetőségét.

 

Kérdés mindezek után, hogy vajon betartja-e saját ígéretét a nemzetáruló politikus (Solymos Lászlóval és a szélsőségesen liberális Agócs Attilával együtt), és Gyimesi esetleges érkezése esetén inkább egy másik, szlovák pártot keresnek maguknak. Úgy, ahogy azt kilátásba helyezték.

 

Hamarosan kiderül.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 17 olvasónak tetszik ez a cikk.