Nyitókép: Körkép.sk


A Szövetség-Aliancia komáromi helyi szervezete április 19-én tartott sajtótájékoztatóján bemutatta képviselőjelöltjeit az idei parlamenti választásokon. A hat jelölt, akik biztosan ott lesznek a párt választási jelöltlistáján, a következő:

 

Kiss Márton, Králik Róbert, Bauer Ildikó, Marcinkó Adrián, Orosz Örs és Iván Tamás



Iván Tamás, a helyi szervezet elnöke elmondta, céljuk, hogy a régiónk érdekében egységesen képviselhessék az itt élő polgárok érdekeit a szlovák törvényhozásban annak érdekében, hogy ne kerülhessünk képviselet hiányában továbbra is hátrányos helyzetbe.

 

A jelölteket a Szövetség járási konferenciája fogadja el, majd a párt kongresszusán határoznak a választási lista végső összetételéről.

 

 hirdetes_300x300  

A mai sajtótájékoztató keretében a helyi szervezet tagjai elmondták véleményüket a belügyminisztérium azon munkaanyagáról is, mely a közigazgatási reformmal kapcsolatos.

 

Ezt követően röviden szólt a nemrég nyilvánosságra került közigazgatási reformról, majd felkérte kollégáját annak részletesebb taglalására.

 

 

Orosz Örs elmondta, hogy a Mikulec-féle közigazgatási reform a jelenlegihez viszonyítottan is hatalmas visszalépés, régiónk ellehetetlenítése, Komárom azért is érintett, mert maga a járás a munkaverzió szerint megszűnne járásként funkcionálni, a továbbiakban az Érsekújvári járás részét képezné.

 

Andruskó Imre megyei képviselő elmondta, hogy Komárom városának ez ellen a tervezet ellen már most kell valamit lépnie, mert ha a fiókban marad, a következő kormánynak azzal valamit kezdenie kell. Kiemelte azt is, hogy ez a javaslat nemcsak a magyar anyanyelvű polgárokat érintené hátrányosan, de ugyanúgy a szlovákokat is, hiszen senkinek sem lenne mindegy, ha Komárom helyett Érsekújvárba kellene utaznia hivatalos ügyeket intézni.

 

A továbbiakban szól volt a KOMVaK vállalatot érintő kérdésekről. A cégnek hatalmasra nőtt a villanyszámlája, s mint mondta, ez nem a saját hibájuk. Ennek hozadékaként 8 százalékkal fog emelkedni a KOMVaK által biztosított víz díja.

 

Buday Mária
A képek a szerző felvételei.

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!