Nyitókép forrása: A Szövetség hivatalos facebookoldala

 

Sólymos László hétfőn este kiadott közleményében jelezte, hogy Gyimesi Györgynek a Szövetség listáján történő indulása a párt szétveréséhez vezethet. A Most-Híd tehát újabb ultimátumot támasztott a többi platform felé. Jelenleg csak az egykori vegyespártból megszülető Most-Híd platform ellenzi Gyimesi felvételét a választási listára.

 

Hosszú ideje beszélnek a kulisszák mögött arról, hogy a Most-Híd platform mintha a Szövetség bejutási esélyeinek csökkentésére játszana. Nem érvelhetnek Gyimesi támogatottságának hiányával, helyette szinte kizárólag ideológiai kifogásokat fogalmaznak meg, tényszerű alátámasztás nélkül. Mivel a bírálataikat az MKP platformhoz is intézik, a dolog hátterében az is sejthető, hogy a Most-Híd el akarja kerülni, hogy konzervatív vonalon érjen el sikert a Szövetség.

 

A Szövetség Országos Tanácsának elnöki posztját is betöltő Sólymos kijelentésével arra reagált, hogy a Most-Híd platform „jóváhagyása nélkül” a Magyar Konzervatív Platform Gyimesi Györggyel folytat tárgyalásokat a közös indulásról.

 

 hirdetes_810x300  

„Gyimesi és a Magyar Konzervatív Platfrom szétverheti a pártot, amely korábban az MKP, a Most-Híd és az Összefogás pártokból jött létre”

 

mondta Sólymos.

 

A vegyespárti, 25 százalékos párton belüli súllyal rendelkező, folyamatosan ultimátumokat támasztó platform elutasította „a szélsőségesen populista és gyűlöletkeltő politikát folytató” személyekkel való együttműködést. Sólymos állítása szerint Gyimesi gyűlöletkeltő politikát folytat, ugyanakkor nem indokolta meg, pontosan milyen gyűlöletkeltésre gondol.

 

„Meggyőződésünk, hogy ennek a politikai munkastílusnak nincs keresnivalója az egységes pártunkban, sem a szlovákiai magyar politikában”

 

fogalmazott. Mindenesetre elég meredek kijelentés ez attól a Most-Híd platformtól, amely pártként az SNS-szel és a Smerrel kormányzott négy évig, Sólymos a III. Fico-kormány és a Pellegrini-kormány környezetvédelmi minisztere, Rigó Konrád, a platform elnöke pedig kulturális államtitkár volt.

 

Gyimesi György a múlt héten jelentette be, hogy távozik az OĽANO frakciójából. A konzervatív platformmal folytatott tárgyalásokról nem árult el részleteket arra hivatkozva, hogy még folyamatban vannak az egyeztetések.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 4 olvasónak tetszik ez a cikk.