Nyitókép: SITA/Diana Černáková

 

Robert Ficonak (Smer-SD) két arca van, az egyik populista, a másik pedig a diplomáciai füleknek szól – jelentette ki Peter Kmec (Hlas-SD) külpolitikai szakértő.

 

Egyúttal megdöbbenésének adott hangot Fico azon kijelentései miatt, amelyeket az Európai Unió, Nagy-Britannia és az USA bel- és külpolitikai nagyköveteivel folytatott hétfői találkozón tett.

 

„Robert Fico a választói előtt úgy tesz, mintha a nemzeti érdekek megalkuvást nem tűrő támogatója lenne, és elutasítja Ukrajna EU- és a NATO-csatlakozását. Amint azonban Monika Beňová is megerősítette, a diplomatákkal tartott találkozón támogatta Ukrajna EU-csatlakozásának gondolatát”

 

 hirdetes_300x300  

– mondta Kmec.

 

Kmec szerint Fico ezzel azt mutatja, hogy nincsenek határai. „Az ilyen hazugságok nem kifizetődőek a külpolitikában. A közvélemény jogosan kérdezheti, hogy Robert Fico melyik arcának higgyen” – tette hozzá a képviselő.

 

Mint Fico a keddi sajtótájékoztatón kijelentette, a Smer-SD párt támogatja Ukrajna uniós csatlakozását, ha az országnak ilyen ambíciója van, de csak akkor, ha teljesítik a belépés feltételeit.

 

„Igen, készek vagyunk segíteni, mert a tagságba való átállás időszaka meglehetősen hosszú lehet, és a tapasztalataink nagyon értékesek lehetnek Ukrajna számára”

 

–mondta a Smer-SD vezetője, hozzátéve, hogy a pártnak fenntartásai vannak Ukrajna NATO-tagságával kapcsolatban.

 

SITA

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!