Nyitókép: Szövetség

 

Május 2-án Pozsonyban ülésezett a Magyar Konzervatív Platform (MKP) kibővített Pozsonyi Járási Elnöksége, amelyen a helyi szervezetek elnökeivel egyetemben több határozatot is elfogadtak.

 

A portálunknak eljuttatott közleményből kiderül, hogy a Pozsonyi járás MKP-jelöltje a Szövetség parlamenti listájára Brogyányi Mihály lett, akit egyhangúlag választottak meg.

 

A Pozsonyi járás Magyar Konzervatív platformjának elnöksége sajnálatosnak tartja, hogy

 

 hirdetes_810x300  

„a felvidéki magyarság soraiban még mindig léteznek olyan magyar nemzetiségű egyének, akik saját személyes érdekeiket előtérbe helyezve csak azon dolgoznak, hogy a felvidéki magyar közösségnek ne legyen a szlovák parlamentben érdekképviselete. Ez a szomorú valóság sajnos megmutatkozott már a tavaly őszi helyhatósági és megyei választásokon is, amikor másokkal szövetkezve, pártunk – a Szövetség jelöltjeivel szemben indultak a választások során. Meggyőződésünk, hogy az MKP Platform és a Szövetség mindent megtettek annak érdekében, hogy létrejöjjön az egységes magyar választási jelöltlista. Ezen a közös választási listán helye van mindenkinek, aki a felvidéki magyarság megmaradásáért és régióink fejlesztéséért tenni akar és tenni képes.”

 

A Pozsonyi járás Magyar Konzervatív Platformja megerősítette azt a március 20-án hozott döntését is, amelyben egyértelműen kinyilvánította, hogy Gyimesi Györgynek ott a helye a Szövetség választási jelöltlistáján.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 4 olvasónak tetszik ez a cikk.