Nyitókép forrása: Forró Krisztián Facebook-oldala

 

Forró Krisztián, a Szövetség-Aliancia elnöke a Štandardnak adott interjújában lényegében megerősítette, hogy Gyimesi György jó eséllyel rajta lesz a párt választási listáján. Úgy véli ugyanakkor, hogy a Most-Híd távozása nem fenyeget. Vélhetően az interjú azonban korábban készült, mint hogy Sólymos László (Most-Híd platform) az Országos Tanács elnöke bejelentette, hogy Gyimesivel biztosan nem indul egy listán. A helyzet tehát elég képlékeny.

 

Forró az interjúban arról beszélt, hogy a felvidéki magyarság parlamenti képviseletéhez összefogásra van szükség, és 2020-ban ezért hozták létre a Szövetséget három pártból. Kiemelte ugyanakkor, hogy ez az összefogás nem nyugodhat ideológiai alapokon.

 

„A párton belül eltérő véleményeket fogalmazunk meg, gondolkozunk egyformán, de összeköt minket a közösség és a régiók érdekvédelmének szándéka”

 

fogalmazott. Hozzátette ugyanakkor, hogy pusztán az összefogás nem hozza el a kívánt eredményt, ezért gőzerővel dolgoznak a párt választási programján, amelynek három pillére a családpolitika, a kis- és középvállalkozások helyzetének javítása, amely magába foglalja a mezőgazdaságot, a harmadik pont pedig a környezetvédelem, benne Csallóköz vízkészletének védelmével. 

 hirdetes_300x300  

 

Az MKP platform Gyimesivel folytatott tárgyalásai kapcsán Forró elmondta, hogy jelenleg folyamatban vannak a tárgyalások, és hamarosan a nyilvánosságot is értesítik a döntésről. Úgy vélte, hogy a pártnak a lehető legszélesebb kínálatot kell biztosítani a választóknak.

 

Hangsúlyozta ugyanakkor, hogy egyelőre nem született végső döntés, de már csak napok kérdése lehet, hogy bejelentést tegyenek. 

 

Arra a konkrét kérdésre, hogy szerinte Gyimesi rajta lesz-e a  Szövetség listáján, azt felelte:

 

„Én úgy gondolom, hogy rajta lesz”

 

A Most-Híd Gyimesi elleni tiltakozása és ultimátum állítása kapcsán pedig hozzátette:

 

„Nem lehet azt mondani, hogy az egész Most-Híd platform osztja ezt a nézetet, csak néhányan tiltakoztak. Vannak ott olyan emberek is, akik másképp gondolkodnak, és nem tartják problémának, hogy Gyimesi helyet kapjon a listánkon.”

 

fogalmazott. Később kijelentette:

 

„(…) 2020 augusztusában a három párt kijelentette, hogy közösen akarják képviselni közösségünk és régióink érdekeit. Mégegyszer mondom, mindenki, aki tenni akar a közösségünkért, nálunk megtalálhatja a helyét. Ez a legfontosabb. (…) Ha mindenki tartja magát ahhoz, ami iránt elköteleztük magunkat, nem kerülhet sor pártszakadásra”

 

emelte ki.

 

Forró elmondta, hogy a párt határozatban zárta ki a Smerrel és az ĽSNS-szel való együttműködést. Arra a kérdésre, hogy mely pártok állnak a Szövetséghez közelebb (mint potenciális koalíciós partnerek), kitérő választ adott:

 

„A választók döntik el, kik lesznek a parlamentben. Azt követően programprioritásaink és közösségünk érdekei szerint keresünk politikai partnereket”.

 

szögezte le.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!