Nyitókép: SITA/Diana Černáková

 

Ha Zuzana Čaputová államfő ügyvivő kormányt nevezne ki, még nagyobb káosz lenne – véli Boris Kollár házelnök, a Sme rodina elnöke. Az államfővel május 9-én, kedden fog beszélni. Azt állítja, nem fogja rábeszélni semmire, de úgy véli, hogy a helyzet egy ügyvivő kormány kinevezése felé halad.

 

„Nem tagadhatom meg Heger miniszterelnök törekvését, aki egy még nagyobb káoszt akar megakadályozni. Még nagyobb káosz fog bekövetkezni, ha ügyvivő kormány lesz”

 

– mondta Kollár pénteken az újságíróknak.

 

 hirdetes_810x300  

Elmondása szerint az új kabinetnek mindig 100 nap áll rendelkezésére, hogy tájékozódjon, de még ez az idő sem lenne elég egy ügyvivő kormánynak. Szerinte egy ilyen kormány nem vezetné ki az országot a káoszból, hanem még jobban elmélyítené benne.

 

A parlament elnöke egyetért abban, hogy a kormánynak van elég hibája, és hozzájárult a káoszhoz, de még sok elkezdett dolgot be kell fejeznie, és a választásokig el kell vezetnie az országot.

 

„Ha most ezt megváltoztatjuk, még nagyobb káosz lesz, és mindez az elnök asszony kormányára fog esni”

 

– mondta, hozzátéve, hogy a Sme rodina nem vonja ki minisztereit a kormányból, és ezzel nem fog még nagyobb káoszt teremteni.

 

Az ideiglenesen kinevezett földművelésügyi miniszter, Samuel Vlčan távozásával kapcsolatban azt mondta, ki kell deríteni, nem történt-e törvénysértés. Ha igen, akkor az ideiglenesen kinevezett környezetvédelmi miniszternek, Ján Budajnak is felelősséget kell vállalnia. Egyiküket sem akarja pellengérre állítani, mint mondta, meg kell várni az ellenőrzés eredményét. Vlčan csütörtökön jelentette be távozását családi cégének az ügye miatt, amely mintegy 1,4 millió euró vissza nem térítendő hozzájárulást kapott a környezetvédelmi minisztériumától.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!