Nyitókép: SITA/Diana Černáková

 

Eduard Heger megbízott miniszterelnök nagyra értékeli, hogy Zuzana Čaputová államfő olyan szakértőket választott a kormányba, akik képesek folytatni azokat a jó dolgokat, amelyeket az ő kormánya elkezdett.

 

„Elsősorban az újjáépítési tervből származó reformok folytatásáról, az infláció és az energiaválság idején való segítségnyújtásról van szó” – fogalmazott a Demokrati által közétett véleményben, melynek ő az elnöke.

 

Heger azt is bejelentette, hogy elemezni fogja az új kormány javaslatait és intézkedéseit. „Részletesen áttanulmányozzuk a programnyilatkozatukat, és ez alapján építő jellegű észrevételeket teszünk” – zárta szavait. „A többi politikushoz hasonlóan én nem fogok akadályt gördíteni eléjük csak azért, mert leváltották a kormányunkat. Szlovákia számára fontos, hogy sikeresek legyenek” – tette hozzá a leköszönő kormányfő.

 hirdetes_810x300  

 

Heger a pénteki kormányülés után méltatta kormánya eredményeit, amelyet az elmúlt 17 év legtöbb reformot bevezetett kormányának nevezett. Kiemelte az igazságszolgáltatás, az egészségügy és az oktatás terén tett lépéseket, valamint a munkanélküliség csökkentését célzó gazdasági beavatkozásokat, valamint az emberek és az üzleti szféra megsegítését az energiaválságban. „Megvédtük az embereket a ránk törő cunamitól” – jelentette ki.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!