Nyitókép forrása: SITA/Diana Černáková

 

A Markíza televíziónak készült friss Focus-felmérés arra kereste a választ, hogy melyik pártvezér lenne alkalmas a válaszadók szerint egy konfliktus nélküli kormány vezetésére. Az első helyen Peter Pellegrini (HLAS) szerepel 45 százalékkal.

 

Már az elején érdemes kiemelni, hogy a felsorolt nevek között egy sincs, akire a megkérdezettek többsége azt válaszolta volna, hogy konfliktusok nélkül tud majd kormányozni.

 

Beszédes azonban, hogy a második helyen Robert Fico kapott helyet 31 százalékkal. Eduard Heger csak a hatodik, Richard Sulík pedig a lista alsó negyedében van szerény 12 százalékkal. Igor Matovič abszolút sereghajtó ezen a téren.

 

 hirdetes_300x300  

 

Árnyaltabb képet mutat a felmérés a pártszimpátia szerinti megoszlás szétírásában.

 

Peter Pellegrini a legtöbb pozitív visszajelzést például saját pártján kívül a Smertől és a Sme rodinától kapta. Ez utóbbi esetében jobb arány ért el (52 százalék), mint a Republika szavazóinál (38 százalék). Mindeközben Robert Fico esetében a legtöbb pozitív válasz a Republika és a HLAS szavazóitól érkezett. A legdurvább számok Igor Matovič esetében születtek:

 

Forrás: TVNoviny.sk
Forrás: TVNoviny.sk
Forrás: TVNoviny.sk

 

Körkép.sk

 

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!