Nyitókép forrása: Körkép.sk/KZS

 

75 MKP-s jelölt, 45 Most-Híd által nominált, 30 Összefogásos név. Így néz ki jelenleg a Szövetség-Aliancia teljes, 2023-as parlamenti képviselőjelölti listája.

 

Az MKP átal nominált tagok között van 4 független személy is. A legismertebb, a lista utolsó, 150. helyén induló Gyimesi György, Felvidék legnépszerűbb magyar politikusa.

 

149. helyre a listán Halász Béla, Gúta független polgármester érkezése várható, aki Gyimesi csapatát erősítheti. Halász neve szervezési okokból nem szerepel egyelőre a választási listán. A hely azonban az MKP-t illeti, a platform  Halásznak tartotta fenn a pozíciót, neve egyelőre bár nincs feltüntetve, ez a későbbiekben változhat és csak Halász döntésétől függ.

 hirdetes_810x300  

 

Az MKP részéről 3 megyei alelnök (Berényi, Csenger, Juhász), 19 megyei képviselő, 21 polgármester, 6 alpolgármester, 22 önkormányzati képviselő és 1 parlamenti képviselő igyekszik növelni a bejutási esélyeket.

 

Az első 30 név szerepeltetése ilyen formában még nem hivatalos, a sorrendet a Körkép.sk a rendelkezésre álló háttérinformációkból állította össze.

 

 

A Most-Híd és az Összefogás miatt saját elmondásuk alapján az elkövetkező napokban a lista összetétele várhatóan változni fog.

 

U.I. A szervezők számára a jövőre nézve megfontolandó, hogy a politikai vezetők mögött helyet foglaló személyeket küldje el gyorstalpalóra. Mégpedig annak megelőzése végett, hogy ne vágjanak kínos pofákat, grimaszokat, ne bohóckodjanak gyerekesen, ne nézzék unottan a cipőjük orrát, ne ásítozzanak az olykor hosszúra nyúló sajtótájékoztatókon. Ezzel ugyanis az egész párt komolyságát kérdőjelezik meg. Aki nem tud politikustól elvárt módon viselkedni, megnyilvánulni, annak egy nyilvános rendezvényen nem biztos, hogy a kirakatban a helye. A fenti tanács különösen érvényes Bacsó László polgármester és megyei képviselő úrra Nyárasdról!

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 4 olvasónak tetszik ez a cikk.