Nyitókép: SITA/Ľudovít Vaniher

 

Ľudovít Ódor új miniszterelnök rövid távú prioritásai az állam zavartalan működésének biztosítása az előrehozott parlamenti választásokig, a felelős jövő évi költségvetés elkészítése és az Európa-párti külpolitika.

 

Szlovákia jövője szempontjából prioritásként jelölte meg az európai pénzek hatékony felhasználását, a tehetségek országban tartását és a gyengébbek megsegítését. Erről a hétfői sajtótájékoztatón tájékoztatott.

 

„Fontos, hogy csak néhány prioritást határozzunk meg, és ezeket be is tudjuk tartani. Ugyanakkor mindennel foglalkozni fogunk, amit az élet hoz”

 

– jelentette ki a kormányfő.

 hirdetes_300x300  

 

Mint kifejtette, arra kérte a kormány valamennyi tagját, hogy határozzon meg három prioritást, ami az aktuális problémákhoz, hármat pedig, ami Szlovákia jövőjéhez kapcsolódik. A kabinet szeretné ezeket kidolgozni és megvitatni a politikai vezetőkkel, bár nem tudják majd életbe léptetni. A kormány a programnyilatkozatban részletesebben ismerteti prioritásait.

 

Ódor azt az öt elvet is megnevezte, amelyekhez tartani szeretné magát a kormánya. Békét, stabilitást és kulturált vitát akar hozni. Emellett a szakértelemre is hangsúlyt kíván fektetni. A kormányfő felvázolta, hogy kabinetjének nagy ambíciója van az ország előremozdítására. Az új kormány számára a jövő is fontos. A másik alapelv az egyesülés, nem akar kényes kulturális és etikai témákat megnyitni.

 

„Olyan témákat hozunk, amelyek összekötnek bennünket, ahol mindannyiunk érdeke közös” – jelentette be a miniszterelnök. Végül az ország szolgálatát húzta alá. A kabinet biztosítani kívánja a folytonosságot hivatali ideje kezdetén és lejárta után is.

 

Hangsúlyozta: a miniszterek szabad kezet kapnak az államtitkárok megválasztásában. Fontosnak tartja egy olyan állami költségvetési tervezet elkészítését is, amelyet a leendő kormánykoalíció is tiszteletben tart.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!