Nyitókép: TASR/Pavel Neubauer

 

Ľudovít Ódor új miniszterelnök hétfőn vette át a Szlovák Köztársaság Kormányhivatalát elődjétől, Eduard Hegertől. Ezt azután tette meg, hogy Zuzana Čaputová államfő kinevezte a posztra.

 

„Megpróbáljuk folytatni mindazt, ami jó volt, másrészt természetesen szeretnénk néhány új témát is hozni. Olyan témákat, amelyek Szlovákia jövőjéről is szólnak, arról, hogyan tudnánk továbblépni a 21. század sikeres országai közé”

 

– jelentette ki az új miniszterelnök. Megköszönte az előző kormánynak mindazt a jót, ami hátramaradt utánuk.

 

 hirdetes_810x300  

Čaputová kinevezte az Ódor-kormányt. Az új miniszterelnök szerint az új kormány nyugalmat és szakértelmet akar hozni

 

Ódor a kormánya előnyének tartja, hogy nem kell „élő adásban vitatkoznia és politikai csatározásban küzdenie”, így teljes mértékben arra tud koncentrálni, amire Szlovákiának szüksége van. Tudatába van annak, hogy kabinetje nehéz időszakban lép kormányra.

 

Heger sok elszántságot és erőt kívánt utódjának. Szerinte Ódor megmutatta, hogy ellenáll minden politikai harcnak. „Elsősorban azért, hogy az új kormánynak sikerüljön több nyugalmat hoznia Szlovákiába, és biztonságosan eljuttasson minket az előrehozott demokratikus parlamenti választásokig” – konstatálta.

 

Heger felidézte, hogy „zűrzavaros időszakban” vette át a kormányhivatalt, aminek elmondása szerint még nincs vége. Kiemelte, hogy kabinetjének több válságot is kezelnie kellett. Nagyra értékelte, hogy ennek ellenére több reformot sikerült keresztülvinniük.

 

„A reformokat sikerült átvinni a parlamentben, és ezek közül sok megvalósítása már folyamatban van az egyes tárcáknál, és pontosan ezt a stafétabotot adom ma át az új miniszterelnöknek”

 

– tette hozzá.

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!