Nyitókép: SITA/Diana Černáková

 

Jaroslav Naď volt védelmi miniszternek parlamenti képviselőként is biztosítják a védelmet 90 napon keresztül. Az információt a belügyminisztérium is megerősítette az Aktualitynek, hozzátéve, hogy a biztonsági őröket maga Naď kérte. A védelmi tárca egykori vezetőjének már régóta halálos fenyegetésekkel kell szembenéznie.

 

Naď elmondása szerint azért kért biztonsági őröket, mert a Közjogi Méltóságokat Védő Hivatal ezt javasolta neki.

 

Februárban valaki egy éles lőszert tartalmazó borítékot küldött neki. „Viszonylag gyakran kapok különféle fenyegetések, akár a lakcímemre, akár a munkahelyemre. A politika áll mögötte, illetve a külföldi titkosszolgálatok is. Efelől nincs kétségem” – mondta akkoriban.

 hirdetes_810x300  

 

Eduard Heger volt miniszterelnök mellett szintén maradnak a testőrei. A törvény szerint még 90 napig jogosult rá. A belügyminisztérium közlése szerint az exminiszterelnökön és Naďon kívül egyetlen volt kormánytag sem tart igényt saját testőrre.

 

14 ezer eurós lelépő

 

Az exminiszterek többsége nem távozik üres kézzel. A törvény szerint lelépő illeti meg őket, mégpedig a háromszori havi fizetésük összegében. A miniszterek 4600 eurót keresnek, így a végkielégítésük csaknem 14 ezer eurót. A pénzre azonban nem mindannyian jogosultak, csak azok, akiket az előző választásokon nem választottak meg, és nem térnek vissza a parlamentbe. Végkielégítést tehát Rastislav Káčer, Natália Milanová, Karel Hirman, Andrej Doležal, Samuel Vlčan, Ján Horecký és Viliam Karas kap.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!