Nyitókép: SITA/Diana Černáková

 

Az OĽANO mozgalom vezetője, Igor Matovič azt állítja, jó, hogy Szlovákiának szakértői kormánya van. Szerinte Eduard Heger leköszönő miniszterelnök „példamutatóan megbukott”, amikor pártbéli (Demokrati) társaival két hétig próbálták leplezni Samuel Vlčan ideiglenesen kinevezett mezőgazdasági miniszter ügyét.

 

„Továbbá a botrány kirobbanása után az elszámolás helyett megpróbált szabadulni a felelősségtől, és méltatlan módon nyilvánosan könyörgött az elnöknek, hogy hagyja meg a pozíciójában”

 

– jegyezte meg Matovič.

 

 hirdetes_810x300  

Kiemelte, hogy az OĽANO számára megengedhetetlen a klientelizmus mindenféle takargatása, és ellentétes a mozgalom DNS-ével. „Ugyanakkor sajnálom, hogy az elnök, aki két hétig tudott Vlčan ügyéről ahelyett, hogy azonnal visszahívta volna Vlčant, hallgatott” – tette hozzá.

 

Ezzel összefüggésben Heger megjegyezte, hogy Matovič menekül a felelősség elől, és belerúg azokba az emberekbe, akik éveken át segítették őt.

 

„Menekülsz a felelősség elől, pedig te vagy annak az OĽANO-nak a vezetője, amely Vlčant és engem is jelölt. Menekülsz a felelősség elől, hogy miniszterelnökként Ščasný ajánlatára te jelölted Vlčant Mičovský miniszter államtitkárának”

 

– írta válaszában Heger, aki szerint mindez jóval azelőtt történt, hogy ő lett a miniszterelnök.

 

„Vlčan a kormányom minisztere volt, és nem menekülök a felelősség elől. Eddig egyetlen eurót sem fizettek ki neki az uniós forrásokból, mindent ellenőriztettem, kommunikáltam minden felelőssel, beleértve az elnököt is”

 

– magyarázta Heger. Elmondása szerint az ügyben a NAKA vizsgálódik.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!