Nyitókép forrása: Körkép.sk/KL

 

Az elkövetkező napokban a Szövetség Most-Híd platformjának tagjai rendezni fogják soraikat, szavazás útján betöltik a megüresedett Országos Tanács elnöki posztját, és új platformelnököt választanak maguknak. Az idei parlamenti választásoknak ezáltal egy egységes, megerősödött, kellően elkötelezett csapattal vágunk neki – áll a Szögvetség szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményében.

 

A Most-Híd platform egy része, élén az egykor Smerrel kollaboráló Sólymos Lászlóval, Rigó Konráddal és Agócs Attilával a héten hivatalosan is távoztak a pártból, és az MKDSZ-t átnevezve lényegében újraalakították az egykori vegyespártot. Csütörtökön már az is bizonyossá vált, hogy Mikuláš Dzurinda euroatlantista Modrí nevű pártjával lépnek választási szövetségre. A Most-Híd platfrom nagyobbik része ettől még maradt a Szövetségben.

 

„2020. augusztus 20-án, Komáromban, az egyesülési memorandumban mindhárom elődpárt a közös etnikai érdekképviseletre tett ígéretet. Sajnálattal vesszük tudomásul, hogy néhány párttásunk a kilépéssel, és újabb párt megalapításával ismételten megosztják a felvidéki magyar közösséget. Így szembementek a közös szándéknyilatkozatunkban foglaltakkal, amit ők is aláírtak, és távozásukkal a nehezen létrejött egység gyengítése mellett döntöttek”

 

fogalmaz a közlemény.

 hirdetes_300x300  

 

A Szövetség elnöke, Forró Krisztián felhívta a figyelmet, hogy olyan személyek kérik a választók bizalmát, „akiken ott a Gorilla-ügy, vagy a Kočner-ügy bélyege, vagy az országot a káoszba döntő kormányzás hagyatéka”.

 

„A Szövetség tiszta, botrányoktól, korrupciós ügyektől mentes alternatívát kínál, ami olyan érték, amit az emberek a megyei és helyhatósági választások során már egyszer kitüntettek bizalmukkal, aminek köszönhetően – a regionális politikai súlyt tekintve – az ország legsikeresebb pártja lett a Szövetség. Ez a siker arra kötelez, hogy a szeptemberben esedékes választásokon is sikeresek legyünk. Ezzel biztosítva a csoportos érdekképviseletet közösségünk és régióink számára a parlamentben”

 

emelte ki.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 6 olvasónak tetszik ez a cikk.