Nyitókép forrása: Körkép.sk/KZS

 

Gyimesi György érkezésével stabilizálódni látszik a Szövetség pozíciója. Az IPSOS legfrissebb, május 16. és 19. között végzett közvélemény-kutatása szerint a Szövetség 3,8 százalékon áll. A korábbi hónapok IPSOS felméréseihez képest ez jelentős javulás, a múlt hónapban 2,4 százalékra mérték a magyar pártot. A Magyar Fórum pedig egyre mélyebbre süllyed.

 

A Smer továbbra is vezet, némiképp csökkent a HLAS, a PS és az SaS preferenciája. Az OĽANO tartja magát, a Demokrati süllyed.

 

 

A mandátumok megoszlása szerint egy balliberális kormánynak még a KDH-val kiegészülve sem lenne többsége. A HLAS-PS-SaS-KDH formációnak csak 75 mandátuma lenne. Mivel az OĽANO-val és a Smerrel csaknem mindenki kizárja az együttműködést, a Sme rodina pedig a liberálisoknak nem elfogadható (egy ötpárti koalíció egyébként is instabil lenne), így nagyon kilátástalannak tűnik a liberálisok helyzete.

 hirdetes_300x300  

 

Szűk többsége lenne (77 mandátum) a mainstream rémálom-forgatókönyvének, a Smer-HLAS-Republika formációnak. Viszont a Sme rodina már kevés egy hárompárti koalícióhoz. A négypárti baloldali koalíció (Smer-HLAS-Republika-Sme rodina) szóba jöhet, de egyelőre nem tűnik túl valószínűnek. Nemrég a Sme rodina is kizárta az együttműködést a Smerrel.

 

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.