Nyitókép: SITA/Diana Černáková

 

Ha májusban tartanák a parlamenti választásokat, akkor azt a Smer-SD párt nyerné meg a szavazatok 21,3 százalékának megszerzésével. Őt a Progresszív Szlovákia követi 14,2 százalékkal, majd a Hlas-SD 14 százalékkal. Ez következik az NMS Market Research ügynökség választási modelljéből, amelyről a SME napilap számolt be.

 

A Republika mozgalom a negyedik helyen végezne a szavazatok 8,7 százalékával. Őket az OĽANO követi 7,3 százalékkal, az SaS pedig a szavazatok 6,2 százalékával. A Sme rodina 5,9 százalékkal végezne, a KDH pedig a szavazatok 5,5 százalékával jutna be a parlamentbe.

 

A parlament kapuja előtt maradna az SNS (3,1 százalék), a Demokraták (2,7 százalék) és a Szövetség (2,6 százalék). Őket követi az ĽSNS (1,7 százalék), a Nemzeti Koalíció (1,5 százalék), valamint egy százalékkal a Za ľudí.

 hirdetes_300x300  

 

A Jablko és a Kékek (Modrí) fejenként pontosan a szavazatok 0,9 százalékát kapná. Őket a Magyar Fórum (0,7 százalék), a Szlovák Kommunista Párt (0,5 százalék), a Socialisti.sk (0,4 százalék) és a Život – Národná strana (0,2 százalék) követi.

 

Az ügynökség online gyűjtés és telefonos felmérés kombinációjával gyűjtött adatokat egy 1233 válaszadóból álló mintán május 3. és 17. között.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.