Nyitókép forrása: SITA/Ľudovít Vaniher

 

Még a liberális újságíró és kommentátor, Marián Leško sem hiszi, hogy a Most-Híd 2023-nak a Modríval közösen esélye lenne bejutni a parlamentbe. Erről a Denník N podcastműsorában beszélt. Leško 2019-től 2022-ig Zuzana Čaputová államfő tanácsadója volt.

 

Leško szerint az „emberek nem azt várták”, hogy apró pártok jönnek létre, hanem egy nagy „jobbközép” pártra számítottak, amelynek van esélye 10 százalék feletti eredményt elérni. Ehhez Leško a „magyar képviselet” egy részét számította csak hozzá.

 

„Nem ez történt. Ennek a három párosnak, amely a választásoknak most nekivág, van esélye arra, hogy pénzt kapjanak a 3 százalékos küszöb eléréséért, de nem hiszem, hogy van esélyük bejutni a parlamentbe, és ezzel a demokratikus tábortól vesznek el nagyjából 4–10 százalékpontot”

 

fogalmazott. Hozzátette, hogy egyik kis „jobbközép” párt sem képes meglépni az 5 százalékot. Nem látja, hogy valamilyen húzóerőt képviselő személyiségeket vonnának be a kampányba.

 hirdetes_810x300  

 

„A maximum, amit el tudnak érni, hogy pénzt kapnak a három százalék elérésével”

 

mondta.

 

A három „páros”, amelyekre utalt,

 

  • az Eduard Heger vezette Demokrati, amely a Nicholsonová-féle Jablkoval állapodott meg nemrég,
  • Simon Zsolt Magyar Fórumja, amely Pavel Macko NATO-tábornok ODS-ével paktált le,
  • valamint a Most-Híd 2023 amely a Dzurinda-féle Modríval közösködik.

 

A Most-Híd 2023 Bugár Bélát is hadrendbe állította a választások miatt. Bugár nemrég az Aktuality.sk-nak nyilatkozva azt mondta, hogy a párt célja az 5 százalékos küszöb elérése.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!