Nyitókép: SITA/Martin Medňanský

 

A Dobrá voľba párt megszűnik, tagjai pedig a Hlas-SD párt tagjaivá válhatnak. A Dobrá voľbával való egyesülést a Hlas-SD puhói kongresszusán, szombaton hagyták jóvá a küldöttek. Erről a Hlas-SD párt elnöke, Peter Pellegrini tájékoztatott.

 

„Ma van a folyamat utolsó szakasza, amely után megszűnik a Dobrá voľba párt, és azok a tagjai, akik szeretnének, csatlakozhatnak a Hlas-SD párthoz. Tomáš Drucker már a Hlas-SD párt tagja” –mondta Pellegrini.

 

„Peter Pellegrini ajánlata nagyvonalú volt, nemcsak nekem adott ajánlatot, hanem sok embernek a Dobrá voľba pártból. Az egyesülést a Dobrá voľba párt egyhangúlag jóváhagyta. Most már csak a győzelemre kell koncentrálnunk a választásokon” – mondta Drucker.

 hirdetes_300x300  

 

Pellegrini szerint a Dobrá voľba egykori tagjai is felkerülnek a szeptemberi parlamenti választások jelöltlistájára. „Megerősíthetem, hogy Drucker az első tíz jelölt között lesz. Még egy Dobrá voľba jelölt lesz az első harminc között, egy másik a 40 között. Összesen körülbelül 12 embernek kell lennie a Dobrá voľbából a Hlasu-SD jelöltlistáján” – mondta Pellegrini.

 

A párt hitelből finanszírozza a kampányt

 

A Hlas-SD párt kétmilliós hitelből finanszírozza az előválasztási kampányt – mondta Pellegrini.

 

„Úgy döntöttünk, hogy a politikai hitel útját járjuk. A Hlas-SD pártnak sikerült megegyeznie abban, hogy kap egy kétmilliós folyószámlát, amelyről meríthetünk” – tette hozzá az elnök.

 

Mint hozzátette, a Hlas-SD párt már költött az újonnan alakult pártra vonatkozó keret forrásaiból.

 

„Egy újonnan alakult párt a megalakulástól számítva mindössze 3,5 millió eurót költhet el a választásokig, beleértve a választási kampányt is. Így még annyi luxusunk sincs, mint más pártoknak, hogy hárommilliót költsenek egy kampányra” – hangsúlyozta Pellegrini.

 

A Hlas-SD nem hajlandó együttműködni az EU- és NATO-tagságot megkérdőjelező pártokkal

 

A szeptemberi parlamenti választások kapcsán a Hlas-SD párt nem hajlandó együttműködni azokkal a pártokkal, amelyek politikája a gyűlöletre, a szélsőségekre és a neofasizmusra épül.

 

„Elutasítjuk az olyan szubjektumokkal való együttműködést is, amelyek közel állnak ezekhez a pártokhoz, szorosan együttműködnek velük, vagy keresik politikai elfogadásukat” – hangsúlyozta Pellegrini.

 

Szerinte a Hlas-SD kész felelősséget vállalni Szlovákia jövőjéért, és az ambíciója, hogy megnyerje a parlamenti választásokat, és olyan kormányt alakítson, amely kivezeti Szlovákiát a mélypontból.

 

„Európai uniós és NATO-tagságunkat nemzetünk szabad fejlődésének garanciájának tekintjük. Csak olyan pártokkal fogunk együttműködni, amelyek nem kérdőjelezik meg és nem fenyegetik a tagságot ezekben a szervezetekben” – tette hozzá Pellegrini.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!