Nyitókép: SITA/Milan Illí­k

 

Rendkívüli ülés összehívását kezdeményezik Boris Kollár (Sme rodina) házelnök visszahívására azok a parlamenti képviselőnők, akik a parlamenten kívüli Demokraták pártban tevékenykednek. Eddig körülbelül 20 aláírásuk van az indítvány benyújtásához szükséges 30-ból. Kollárt a volt élettársa ellen elkövetett testi sértés miatt akarják leváltani.

 

Anna Mierná képviselő szerint az aláírások a Demokraták pártban tevékenykedő képviselők mellett Tomáš Valášektől (független) származnak, de az OĽANO több képviselője is csatlakozott az aláírásgyűjtéshez, az SaS viszont nem. A visszahívással azt akarják jelezni, hogy minden erőszak tűrhetetlen.

 

„Számomra az jelenti a problémát, amit a parlament elnöke csinált, és hogy megismételt, máskor is megtenné ugyanezt”

 

 hirdetes_300x300  

– mondta a képviselőnő.

 

Az elmúlt napokban több párt is lemondásra szólította fel Kollárt, a parlament elnöke azonban nem szándékozik elhagyni posztját. Kollár volt élettársával, Barbora Richterovával kapcssolatos vitájáról sajtótájékoztatókon beszélt, ahol egyebek mellett bevallotta, hogy 12 évvel ezelőtt megütötte, miután a nő veszélyeztette gyermekük testi épségét. Egyúttal visszautasította a nő vádjait, amelyek mögött a befeketítésére irányuló rágalmazó kampányt lát. Ragaszkodik ahhoz, hogy helyesen cselekedett gyermeke egészségének érdekében, és ha valaki bántani akarná a gyermekét, akkor újra megtenné. Ezzel egy időben Kollár pénteken bejelentette, büntetőfeljelentést tesz Richterová és más ismeretlenek ellen, akik szerinte az állítólagos megfigyelésről szóló médiavisszhang mögött állnak.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!