Nyitókép: Szövetség-Aliancia

 

A Szövetség-Aliancia pénteki Országos Tanácsának ülésén elfogadta a párt választási programját a szeptember 30-i előrehozott parlamenti választásokra.

 

Ebben a területi autonómia kérdése ugyan nem szerepel, az önkormányzati és oktatásügyi autonómia azonban igen. Mint ahogy Mózes Szabolcs (aki feladata volt a program összefésülése) a Körkép.sk kérdésére azt is megerősítette, hogy a párt a Beneš-dekrétumok máíg érvényes hatásainak megszüntetését is szorgalmazza. Mi több, elhangzott, hogy a Szövetség-Aliancia számára ez feltétel lesz az esetleges kormányba való belépésre, amennyiben természetesen elérik az 5 százalékot és bejutnak a parlamentbe.

 

Mit lehet tudni egyelőre a programról?

 hirdetes_300x300  

 

Azt, hogy magyar szempontból vélhetően vállalható. Nem tökéletes, de vállalható. A területi autonómia (követelése, azaz legalább felvállalása) ugyanis hiányzik belőle. A kulturális és oktatásügyi autonómián kívül nem hiányzik a természetes régiók visszaállításának követelése is.

 

Körkép.sk hírlevél: Íme, a magyar jelöltlista, amit Világi Oszkár úgy ellenez

 

Szerettük volna ellenőrizni a fenti állításokat, de maga a program egyelőre nem elérhető (értsd, az Összefogás platform még nem végezhette el tökéletesen a házi feladatát), de az elkövetkező napokban ígérték, hogy nyilvánosságra hozzák.

 

Akkor fogjuk tudni tüzetesen megvizsgálni és kontextusba tenni, összehasonlítva a Szövetséggel konkurens pártok ajánlatával. Melyek a régiófejlesztést, infrastruktúraépítést, uniós alapok hatékonyabb felhasználását bizonyára mind-mind ígérni fogják.

 

A Szövetség számára a program élet-halál kérdése. Amit nem nagyolhatnak el. A rutinmunka 3-4 százalékos közvélemény-kutatási adatok mellett nem fér bele. Nagyon nem mindegy, hogy milyen kép alakul ki róluk a programjuk alapján. Azon leszünk, hogy programkínálatukat bemutassuk olvasóinknak.

 

A fenti cikk a Körkép.sk hírleveléből származik. Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy az elsők között olvashasd a cikkeket. Ha így tetted, ellenőrizd spam fiókodat is, nem oda érkezett-e a napi hírlevél.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 2 olvasónak tetszik ez a cikk.