Nyitókép: Markíza live, reprofoto

 

Nem túl magas Szlovákiában a rendőrségbe és az ügyészségbe vetett bizalom. Erről szól a Focus felmérése, melyet a Markíza televízió vasárnapi Testre szabva című műsorában mutattak be.

 

Ezek szerint Maroš Žilinka főügyész, Daniel Lipšic speciális ügyész és Štefan Hamran országos rendőrfőnökkel szemben is magasabb a bizalmatlanság, mint a bizalom.

 

 hirdetes_810x300  

Hármójuk közül a legjobban Žilinka áll, 42 százalékos bizalmi indexel. A második helyen a felvidéki magyar Hamran áll, akiben minden harmadik-negyedik megkérdezett bízik. A sort a speciális ügyész, Lipšic zárja, akiben minden negyedik megkérdezett bízik.

 

 

 

A Na Teloban Andrej Danko, az SNS elnöke a sorok között arról beszélt, hogy ha hatalomra kerül, megszüntetné a speciális ügyészséget, mely a legsúlyosabb, vagyon elleni és korrupcióval, gazdasági visszaélésekkel kapcsolatos, illetve politikai töltetű ügyeket vizsgálja. Mint elmondta, szerinte átfedések vannak az egyes rendvédelmi szervek munkaköreiben.

 

Igor Matovič korábbi kormányfő, az OĽaNO elnöke erre úgy reagált, hogy a maffiát természetesen zavarja a speciális ügyészség működése, hiszen az a maffia mozgásterék gyengíti. Ő maga azonban a felmérésekben nem különösebben hisz, példaként az OĽaNO-t hozta fel, melyet a legutóbbi választások előtt 5-6 százalékon mértek, míg végül 25 százalék feletti választási eredményt ért el.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!