Nyitókép: SITA/Milan Illí­k

 

Az Eduard Heger körüli független képviselőknek továbbra sincs meg a szükséges 30 aláírásuk ahhoz, hogy összehívják a parlament rendkívüli ülését, amelyen vissza akarják hívni Boris Kollár (Sme rodina) házelnököt. Nem hajlandók összekapcsolni a volt élettársa testi sértése miatti visszahívás témáját az Isztambuli Egyezménnyel, amit az SaS-es képviselők követeltek.

 

„Kötelességünk minden családon belüli erőszakot átélt nővel szemben gondoskodni arról, hogy ez az ügy ne legyen a szőnyeg alá söpörve, és ne váljon megszokottá Szlovákiában”

 

– mondta Andrea Letanovská, a Demokrata Párt választási listájának vezetője.

 

Elmondta, hogy jelenleg 22 aláírást gyűjtöttek össze, ebből 17 a Demokratáktól, egy a Progresszív Szlovákia képviselőjétől, Tomáš Valášektő, kettő az OĽANO képviselőjétől, kettőt pedig az SaS képviselőjétől származik. Letanovská ismét felszólította a képviselőket, hogy tegyék félre a pártérdekeket, hagyjanak fel a törvények vagy a leendő koalíció támogatásával kapcsolatos kalkulációval és spekulációval, és írják alá javaslatukat. Hangsúlyozta, hogy a politika nem állhat az értékek felett.

 hirdetes_810x300  

 

Letanovská azzal kapcsolatban, hogy az SaS képviselői megpróbálták a rendkívüli ülés napirendjére venni az Isztambuli Egyezményt, felhívta a figyelmet arra, hogy Kollár visszahívását nem tudják más, egymásnak ellentmondó témával lefedni. Megjegyezte, hogy az Isztambuli Egyezmény „detonátor”, és ennek megvitatása beárnyékolná az eredeti szándékot.

 

„A lényeg az, hogy senkit ne bántsanak otthon” – hangsúlyozta.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!