Nyitókép: Körkép.sk

 

Gyimesi György, a Szövetség-Aliancia választási listájának 150. helyén induló képviselőjelölt futószalagon produkálja a lakossági fórumokat, találkozókat. Ezúttal Gömörpéterfalán találkozhattunk vele. 

 

Péterfaláról érdemes tudni, hogy az utóbbi években Dél-Gömör egyik jelentős kulturális központjává nőtte ki magát. Aktív vezetőivel az élen lakossága véleményformáló tényező lehet az elkövetkező választásokon is. Nem is lehet csodálkozni, hogy Gömörben először ide hívták meg Gyimesit kampánytalálkozóra.

 

 hirdetes_810x300  

 

A napokban dőlt el teljes bizonyossággal, hogy Gyimesi György a Szövetség-Aliancia utolsó helyéről indul a szeptemberi választásokon. Minden arra vall, hogy eddig maradéktalanul teljesült a kívánsága, jelesül, hogy a magyarok között legyen. Legyen az „Övéi” között, ott, ahová – mondása szerint – tartozik, ahol jól érzi magát, ahol legjobban tud harcolni, tenni a népért. Álláspontja szerint nemcsak többet kell menni, dolgozni a kampányban, de többet kell szenvedni is, mintha máshol lenne. De vallja, hogy ezt vállalta, ezt csinálja.

 

És ezzel eddig nemcsak az ő kívánsága teljesült, hanem nagyon sok otthon ülő, csendben levő, felvidéki magyar emberé is. A választók tudják, érzik, hogy nagy szükségük van Gyimesire, és a választási meccseket ezek az emberek döntik el.

 

És el merem mondani azt is, hogy eddig maradéktalanul teljesült e sorok írójának is a kívánsága. Gyimesi hároméves képviselői teljesítménye ugyanis számomra nagyon meggyőző volt. Tíz évig voltam országgyűlési képviselő még Prágában, a Szövetségi Gyűlésben. Ne értsen félre senki, de úgy hiszem, meg tudom ítélni, mi a jó képviselői teljesítmény. 

 

 

Gyimesi György jó képviselő volt. Ennek bizonyítéka több elfogadott törvény, jelesül a Csemadok finanszírozásáról szóló törvény, a Kisebbségi Kulturális Alap pénzkeretének kibővítése, a táblatörvény elfogadása, a Beneš-dekrétumok alkalmazásának leállítása és visszavonása az R7-es alatti földek kisajátításánal, és még sorolhatnánk a sok igyekezetet, amelyek véghezvitelére már nem került sor. 

 

Gyimesi György jó képviselője volt a felvidéki magyarságnak az elmúlt választási időszakban. A jól megszervezett kampánytalálkozón is bebizonyosodott, hogy nagy áttekintéssel rendelkező, bátor  harcos. Olyan amilyennek lenni kell. Csak remélni merem, hogy továbbra is ott lesz és folytatni tudja – most már egy számára talán kedvesebb közegben – az elkezdett munkáját. 

 

De ez rajtunk múlik, emberek! 

 

 

Mede Géza

Képek: a szerző felvételei

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 56 olvasónak tetszik ez a cikk.