Nyitókép: sita

 

Ha május végén, június elején lettek volna a választások, azt a Smer nyerte volna meg 18 százalékkal – derül ki a Median SK felméréséből.

 

Második helyen a Hlas-SD jutott volna be a törvényhozásba 14,1 százalékos támogatottsággal, míg a harmadik helyen a Progresívne Slovensko végzett volna 11,6 százalékkal.

 

Negyedikként a Republika jutott volna be 8,2 százalékkal, az OĽaNO 7,1, a Sme rodina pedig 7 százalékot szerzett volna.

 

 hirdetes_300x300  

Bejutott volna a parlamentbe az SaS 6,6 százalékkal és a KDH 6,5 százalékkal.

 

A Median szerint a parlamenten kívül maradt volna a Demokrati (4,7 százalék), az SNS(4,6 százalék), a Kotlebovci-LS Naše Slovensko (3 százalék) és a Za ľudí (1,5 százalék). A többi párt összesen a szavazatok 7,1 százalékát gyűjtötte volna be. A Median a Szövetség esetében nem tüntette fel, hogy az általa megkérdezettek hány százaléka választaná a magyar pártot.

 

median.sk

 

A felmérés szerint a megkérdezettek 65 százaléka vett volna részt május végén a választásokon, 8 százalék azt mondta, hogy valószínűleg az urnákhoz járulna. 27 százalék azonban teljesen elutasította a választáson való részvételt.

 

Székekre átszámolva a Smer 34, a Hlas 27, a PS 22, a Republika 16, az OĽaNO, a Sme rodina és az SaS 13-13, a KDH pedig 12 képviselővel lenne ott a törvényhozásban. Ez akár egy Smer-Hlas-Sme rodina-KDH négyes koalíciót is eredményezhetne 86 képviselővel.

 

teraz.sk, Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!