Nyitókép: TA3/screenshot

 

A Sme rodina világosan meghatározott feltételekkel hajlandó részt venni a választások utáni együttműködésben, és a Republika mozgalom nem teljesíti ezeket a feltételeket – jelentette ki Peter Pčolinský (Sme rodina), a parlament alelnöke a TA3 televízió Politikában című vitaműsorában. Egyúttal hozzátette: a Smer pártot is elutasítják.

 

Pčolinský a Republika esetében felidézte Szlovákia euroatlanti struktúrákban való tagságával szembeni hozzáállásukat, és rámutatott a holokauszttal kapcsolatos kitérő válaszaikra is. Szerinte a Sme rodina Szlovákia egyértelmű nyugati irányultsága mellett áll.

 

A Smerrel kapcsolatban a társadalom felhergelését említette. Pčolinský szerint még mindig nem tudjuk, hogyan alakulnak a választások, és korainak tartja arról beszélni, hogy a választások után kivel vennének részt egy koalícióban, és kivel nem.

 hirdetes_300x300  

 

„Azt a medvét vágjuk fel, amelyik még mindig az erdőben futkározik”

 

– mondta.

 

Robert Kaliňák szerint a Smer párt nem nyilatkozott, és nem is kíván nyilatkozni a választások utáni együttműködésről.

 

A Sme rodina nem akar saját elnökjelöltet

 

A Sme rodina mozgalom egyértelműen kinyilvánította, nem áll érdekében, hogy saját elnökjelöltje legyen – mondta Pčolinský. Hozzátette: megvárják, amíg kiderül, hogy kik akarnak indulni.

 

Pčolinský úgy gondolja, hogy a szeptemberi előrehozott parlamenti választások után nőni fog az elnökjelöltség iránti érdeklődés. Olyan elnököt szeretne, aki egyesíti az embereket és a politikusokat.

 

 „Nem szabad, hogy az elnök megossza a társadalmat”

 

– mondta Pčolinský.

 

SITA

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!