Nyitókép: SITA/Milan Illík

 

Boris Kollár, a Sme rodina és a parlament elnöke nem kíván lemondani posztjáról. Közölte, visszahívásának egyetlen oka az, hogy egyéves gyermeke életét és egészségét védte. Szerinte különbséget kell tenni ok és okozat között.

 

„Határozottan elutasítom a lemondást azért, mert megvédtem a gyermekem életét és egészségét” – mondta Kollár keddi sajtótájékoztatóján. Hozzátette: ha nincs ok, akkor soha nem lesz következmény.

 

„Ha gengszter lennék, ha erőszakoló lennék, ha nőket vernék csak úgy szórakozásból, azért, mert hazamegyek és meleg a sör, akkor határozottan lemondanék” – jelentette ki. Egyúttal bocsánatot kért gyermekeitől, valamint azoktól a nőktől, akik úgy érzik, hogy érintettek ebben a helyzetben.

 hirdetes_810x300  

 

A parlament elnöke kijelentette, hogy ellenzi a nők elleni erőszakot, és felszólította a férfiakat, hogy hagyják abba a nők támadását és a gyermekek bántalmazását. Szerinte, ha Sme rodina bekerül a parlamentbe, akkor egy „kemény” törvényt szeretne előterjeszteni, amely megvédené a nőket és a gyerekeket. Bírálta a médiát az eset nem megfelelő tudósítása miatt, szerinte ez a gyerekeinek is árt.

 

Kollár azt állítja, hogy a szavait kiforgatják, amikor azt mondják, hogy ismét megtenné a fizikai támadást. „Azt mondtam, hogy újra megtenném, hogy minden gyermekem egészségét és életét megvédem, ha megtámadják őket. Bármilyen eszközzel megvédem őket” – magyarázta.

 

A mai rendkívüli ülésnek, melynek célja Kollár visszahívása volt, kétszer futottak neki, de egyik alkalommal sem volt a teremben legalább 76 képviselő. A harmadik, egyben utolsó próbálkozásra szerdán délután 14:00-kor kerül sor.

Nem sikerült megnyitni a Boris Kollár leváltására összehívott rendkívüli ülést

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!