Nyitókép forrása: SITA/Úrad vlády SR

 

A szlovák vállalkozók be akarnak ruházni Ukrajnába és részt akarnak venni az ország újjáépítésében, ezért minél hamarabb ki kell alakítani az ehhez szükséges feltételeket – jelentette ki Ódor Lajos szlovák kormányfő Volodimir Zelenszkij ukrán elnökkel folytatott találkozóját követően. Egyúttal megerősítette, hogy Szlovákia továbbra is támogatni fogja Ukrajnát.

 

Ódor elmondása szerint Ukrajna újjáépítése beruházási lehetőségeket teremt, de segíteni kell a beruházási kockázat csökkentésében, amelyen már Szlovákia is dolgozik, például az Ukrajnával való infrastrukturális összeköttetések növelése és a határ menti járások integrált logisztikai fejlesztése terén.

 

„Ha a határ mindkét oldalán erős, fejlődő gazdaság van, az kölcsönösen előnyös együttműködést tesz lehetővé. Ezért számunkra gazdasági szempontból is kulcsfontosságú, hogy Ukrajna prosperáljon”

 

fogalmazott Ódor. Hozzátette ugyanakkor, hogy mivel Ukrajna még háborúban áll, nem egyszerű vállalkozói tevékenységet folytatni az országban.

 hirdetes_810x300  

 

„Ez arról szól, hogy a vállalkozók kapjanak valamiféle garanciát vagy valamilyen, a kereskedelmi feltételeknél kedvezményesebb hitelt. Tehát ezek azok a keretek, amelyeket előbb elő kell készíteni”

 

mondta a szlovák kormányfő.

 

Ódor támogatóan nyilatkozott Ukrajna EU-tagságáról, és „megértését fejezte ki” Ukrajna NATO-tagsággal kapcsolatos ambícióit illetően.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!