Nyitókép forrás: SITA/Milan Illík

 

Anna Záborská, az OĽANO-val koalícióban induló Kresťanská únia elnöke élésen bírálta Zuzana Čaputová szakértői kormányát, amiért szabad kezet adott a szlovák külképviseleteknek az LGBT-agenda támogatása kapcsán – írja a Štandard szlovák konzervatív hírportál.

 

Záborská emlékeztetett, hogy a kormány, amely nem kapta meg a parlament bizalmát, olyasvalamit támogat külföldön, aminek kapcsán (enyhén szólva) a szlovák társadalom megosztott.

 

„Mire vannak akkor a választások?”

 

tette fel a kérdés a KÚ elnök arra reagálva, hogy a budapesti szlovák nagykövetség a hétvégén (megint) támogatta a magyar fővárosban szervezett szivárványos felvonulást.

 hirdetes_300x300  

 

Záborská arra is felhívta a figyelmet, hogy a szlovák alkotmány szerint a házasság egy nő és egy férfi szövetségeként van definiálva. Egyúttal feltette a kérdés, hog a szlovák külképviseletnek egyáltalán van-e felhatalmazása arra, hogy a progresszív politikai sodor mögé sorakozzon fel. 

 

„A külügyminisztérium szabad kezet adott a nagykövetségeinknek. Bárki szivárványos zászlót aggadhat ki, ha épp azt akarja. Budapesten így tettek. Ez mégis miféle minisztérium? Milyen kormány ez? Van egyáltalán még irányítás, vagy bármelyik hivatalnok azt tesz, amihez épp kedve tartja?”

 

írta Záborsá a Facebookon.

 

Kihangsúlyozta, hogy a szakértői kormány, amelynek elvileg az egyetlen feladata az lenne, hogy az országot elvezesse az előrehozott választásokig (szeptember 30.), nem kapta meg a parlament bizalmát. (Ebből kifolyólag erősen korlátozott hatáskörrel bír, lényegében csak egy megbízott kormány, mint a Heger-kabinet volt januártól májusig – a szerk.).

 

„Ennyi a feladata, mert csak egy megbízott kormány. Vagy már nincs is szükség választásokra, hanem majd a hivatalnokok és a ‘szakértők’ fognak kormányozni?”

 

méltatlankodott.

 

A budapesti szlovák nagykövet pénteken a nagykövetség közösségi oldalán tett közzé egy Budapest Pride mellett kiálló nyilatkozatot, amelyben kifogásolta a szerinte „LMBTQ-közösséget stigmatizáló jogszabályok”. Azt nem pontosították, mire is gondolnak.

 

A dolog elég paradox, Magyarországon ugyanis sokkal több joga van az LMBTQ-közösségeknek, mint Szlovákiában. A nyilatkozattal azonban Hamžík jelezte, hogy a külképviselet a nyugati mainstream oldalán áll a Magyarország elleni propagandában, ami nem meglepő, hiszen a jelenlegi szlovák kormány hemzseg a Brüsszelhez kötődő, atlantista vagy progresszív miniszterektől.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 3 olvasónak tetszik ez a cikk.